woensdag 6 november 2019

Kleine vliegjes bestrijden

Herken de vliegjes en ontdek of je last hebt van fruitvliegjes of de varenrouwmug. Ontdek effectieve oplossingen om vliegjes in huis te bestrijden. Vind klustervliegen bestrijden het nu op Kensaq.


De kleine zwartbruine tot zwarte vliegjes hebben een omvang van plusminus tot millimeter. Rouwvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes in huis die leven van allerlei plantaardig materiaal en paddenstoelen.

In huis zijn rouwvliegjes vaak afkomstig van de aarde van kamerplanten. Een besmetting ontstaat meestal vanuit verse, nieuwe potgrond waarin vaak larven of eieren van rouwvliegjes meekomen. Rouwvliegjes in je planten bestrijden – weg met die zwarte vliegjes De laatste tijd spotte ik de nodige zwarte vliegjes rondom mijn planten. De zogenoemde rouwvliegjes vliegen om de bladeren, vermenigvuldigen zich bij de wortels en ze zitten op de aarde bij de planten in de pot.


De vliegjes zelf zijn niet het probleem, maar hun larven kunnen planten flink aantasten. De larven leven een paar centimeter in de aarde en knagen aan de wortels, waardoor de plant verzwakt raakt. Om rouwvliegjes te bestrijden kun je het beste de larven aanpakken.


Deze zijn het best te bestrijden met hun natuurlijke vijand: Aaltjes (nematoden).

Als er kleine zwarte beestjes rondom je planten vliegen, dan is de kans groot dat het rouwvliegjes zijn. Het vrouwtje van de rouwvlieg legt haar eitjes in vochtige aarde. De larven die uit die uitjes komen, smullen van (rottende) wortels van planten. Dus mocht je denken: ach, wat kan zo’n vliegje nu kwaad? Beide vliegjes soorten zijn goed te bestrijden en voorkomen.


Zo kun je ze namelijk makkelijk bestrijden. Ineens zie je veel kleine zwarte vliegjes in je huiskamer. Op deze pagina leggen we uit hoe rioolvliegjes bestrijden in zijn werk gaat.


Als u aan de gootsteen in de keuken of aan het bad allemaal kleine vliegjes ziet. Of treft u in huis of kantoor veel vliegjes aan op de muren en meubilair? Mogelijk hebt u last van klustervliegen! Hoe kom ik van die hele kleine vliegjes af?


Wij hebben al maanden last van hele kleine vliegjes. Volgens mij zijn het geen fruitvliegjes want ik heb geen fruit in de keuken of huiskamer liggen en ik houd mijn aanrecht de hele dag door schoon. Vul zoals gewoonlijk de vaatwasser, zorg dat er ook wat wijnglazen in staan en zet de deur op een kleine kiertje.


Zodra de vliegjes hun weg hebben gevonden in de vaatwasser, deurtje snel dicht en de vaatwasser aan zetten.

Weg Fruitvliegjes, simpel en doeltreffend. De vliegjes gedijen het best in natte grond dus liever even zo weinig mogelijk water geven. Vang de volwassen vliegen met bakjes rode wijn.


In principe is dit natuurlijk niet echt nodig als je de larven goed gaat bestrijden. De volwassen vliegjes leven namelijk maar enkele dagen. De kleine vliegjes zijn lastige ongenodigde gasten, die je niet zomaar het huis uit zet.


Kleine vliegjes bestrijden. Er zijn echter wel een aantal tips om de irritante kleine vliegjes uit huis te krijgen en houden: Zorg ervoor dat de potaarde van een plan niet te vochtig is en geef de planten dus niet teveel water. Grote kans dat dit de varenrouwmug is.


Ook wel rouwvarenmug genoemd) Ze leggen hun eitjes in potgrond waar vervolgens larven uitkomen. Deze vreten aan de wortels en stengels van vooral jonge plantjes. Gelukkig zijn ze makkelijk te bestrijden. Kijk aan de onderkant van de pot of daar vliegjes of wellicht larven te zien zijn.


Eventuele zichtbare vliegjes en larven kun je direct verwijderen. Geen vliegjes of larven te vinden in (de buurt) de planten, wellicht dat je toch last hebt van fruitvliegjes. Fruitvliegjes zijn te klein om tegen de kracht van stofzuiger op te boksen en maken dus geen schijn van kans. Om er zeker van te zijn dat de vliegjes niet terugkomen, gooi je de stofzuigerzak meteen weg.


Een steelstofzuiger van Dyson is op deze onderzoekswebsite (Alstu.nl) het beste uit de test gekomen voor oa. Fruitvliegjes bestrijden kan erg lastig zijn. Waar komen deze vliegen vandaag en hoe krijgt u ze weer weg?


Elk jaar laten ze zichzelf weer zien in vele huishoudens. Vaak vind je fruitvliegjes in de keuken of bij de afvalemmer. Met warm aanhoudend weer kunnen fruitvliegjes zich razend snel vermenigvuldigen en heb je snel een plaag. Zet een bakje ouderwetse stroop neer. Je kunt de vliegjes naar een schaal lokken met rottend fruit en daarna direct met de stofzuigerslang erlangs gaan.


Omdat de vliegjes zo klein zijn sterven ze door de enorme luchtdruk in de slang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts