dinsdag 26 november 2019

Uitwerpselen muis

Specialistisch advies nodig? Ontdek ons grote assortiment computermuizen van vele merken. Door Klanten Gewaardeerd Met Een Topscore!


Er wordt vaak niet goed bij stil gestaan, dat het opruimen van muizenpoep riskant kan zijn voor je gezondheid. Muizen drinken wel, als er water beschikbaar is, drinken ze ongeveer 3ml per dag.

Muizen bouwen hun nest van takjes, papier, karton of isolatiemateriaal. Ze gebruiken haren uit hun eigen vacht om het nest zacht te maken. Muizen baren 4-jongen per nest en hebben 6-nesten per jaar.


Maak de ruimte waarin je de muizenuitwerpselen hebt gevonden, grondig schoon met een ontsmettingsmiddel. Help, de muizen gaan niet weg! Hoe goed je de muizenuitwerpselen ook opruimt, de muizen zullen blijven.


Rattenpoep en urine kunnen ziekmakende bacteriën en virussen bevatten en hiermee dien je dus bewust om te gaan om geen ziekte op te lopen.

Uitwerpselen laten ze de gehele dag door vallen op plaatsen waar ze zich begeven. Waaraan kun je rattenpoep herkennen? Bij muizenpoep lijkt het dat u kleine, zwarte rijstkorreltjes heeft gemorst van ca. Wanneer het rattenkeutels zijn, zijn ze ca. Ze bevatten veel virussen en bacterien waar u ziek van kunt worden.


Vergewis u ervan waar de muizen of ratten vandaan komen en sluit deze doorgangen goed af. Als er zwarte uitwerpselen in huis liggen, zo groot als een rijstkorrel ongeveer. Als u een muis of meerdere muizen in huis ziet. Je hoort geritsel en gebonk. Rattenkeutels is één van de meest opvallende signalen van een rattenplaag.


Dit kunnen echter ook muizen zijn. Ratten produceren ongeveer keutels per dag. In het geval van muizen liggen de uitwerpselen overal verspreid. De keutels van een bruine rat zijn pindavormig.


Alhoewel ze vrij weinig eten, kunnen ze met hun uitwerpselen voedsel vervuilen dat niet goed is opgeborgen.

De uitwerpselen van een zwarte rat zijn banaanvormig. Mannelijke muizen gebruiken hun urine om hun territorium af te bakenen. Het zal wel muizenpoep zijn, muizen hebben hele kleine gaatjes nodig om binnen te komen en anders vreten ze zich wel een weg naar binnen.


In het buitengebied waar ik woon, barst het van de ratten en muizen vooral nu het maïs zo hoog staat. Van een rat zal het toch wel meer keutelachtig zijn, net als van muizen , maar dan groter. Hoe ruim ik uitwerpselen rat veilig op? En zo kwam ik een site van de makers van het Poepboek van Europesche dieren.


Foto’s van soortgelijke uitwerpselen waren al talloze keren door andere mensen ingestuurd met dezelfde vraag: waar kijk ik naar? Een muis produceert ongeveer keutels per dag. Ze zijn 4-mm lang en 2-mm in doorsnee.


Vers zijn ze bruin tot groen, oud meestal zwart. Deze ziektes worden verspreid via hun urine en uitwerpselen. De kans op infecties is groot als je de uitwerpselen aanraakt of als je voedsel eet dat door muizen werd besmet via hun uitwerpselen , urine en speeksel.


De huismuis kan ziektekiemen verspreiden door ons voedsel te bevuilen met uitwerpselen en urine. Knaagschade: de muis knaagt aan allerlei materialen om zijn tanden te scherpen. Daarnaast verzamelt hij zachte materialen zoals isolatie of papier en karton om zijn nest mee te bouwen. Zij knagen door verpakkingen heen, kunnen met uitwerpselen en urine eten vervuilen en ziektekiemen verspreiden. Draag daarom altijd handschoenen als je muizen of hun uitwerpselen aanraakt, of was je handen heel goed.


Spits- en veldmuizen kunnen namelijk via hun uitwerpselen infecties overbrengen op de mens. Alle uitwerpselen weer weggehaal nu niet geboend maar een lokdoosje van Roxasect neergezet daar waar ik veel keutels aan heb getroffen. Ik hoop dat nu muis nu gaat eten, want er staat al een jaar een lokdoosje of twee met muizenkorrels waar niets van gegeten wordt.


Die staat achter de wasmachine, waar de keutels ook geregeld royaal liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts