woensdag 31 juli 2019

Groene aanslag tegels verwijderen

Groene aanslag op tegels is een veelvoorkomende tuinergernis. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt is groene aanslag een probleem wat veel voorkomt.


De mossen en algen houden water vast waardoor het probleem. Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water.

Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt. Alles tegen groene aanslag en het verwijderen van algen. Heb jij ook last van groene aanslag.


Tegels is een van de plekken waar dit veel op voorkomt. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken de kleur van je tegels.

Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels , maak die dan schoon met groene zeep. Iedereen heeft er last van in de tuin en op het terras: groene aanslag. We hebben tips van de expert en luisteraars!


Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending. Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt. Biotex is ideaal om groene aanslag te verwijderen want de enzymen in Biotex vernietigen de algen en mossen in de groene aanslag. Verdun de Biotex met wat lauw water en giet dit over je terras.


Voor een echt goed resultaat bezem je de Biotex even goed uit over je terras. Na uur spoel je je terras schoon en verwijder je alle Biotex. Maar onderstaande tips kun je ook gebruiken tegen groene aanslag op de muur of op klinkers, tegels , hout, tuinmeubelen, luifel, parasol of zelfs je cabriodak! Op deze pagina: Is het weer de tijd om groene aanslag van uw tegels te verwijderen ? Het ontsiert het terras, maar ook potten en schuttingen.


Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. Het groen tussen tegels uitpeuteren is een rotwerkje. Meng een liter goedkope azijn met enkele kneepjes afwasmiddel en giet dit tussen de tegels.

Spuiten kan natuurlijk ook. Na een dag zie je het mos en onkruid bruin worden en kun je het makkelijk verwijderen. Nog beter voor je rug ook! Ten eerste ziet het er niet mooi uit.


En ten tweede kan de straat er verraderlijk glad van worden. Ook ziet een tuin vol met groene aanslag er erg somber uit. Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan. Logisch dus dat er algen en mossen zijn ontstaan na een natte en donkere winter.


Hoe verwijder je groene aanslag op de tegels. Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Hoe groene aanslag verwijderen ? Ook terracotta bloempotten kunnen door het winterse weer groen uitslaan.


Grote kans dat je bij de kleurkeuze van je tegels niet voor groen hebt gekozen. Niet echt je favoriete hobby. Ook zo’n last van groene aanslag op je tegels van het terras?


In de winter gaat de temperatuur naar beneden en vaak zie dat algen door die lage temperatuur de kop op gaan steken. Het is niet mooi en ook nog eens erg gevaarlijk, omdat de groene aanslag kan leiden tot glijpartijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts