woensdag 31 juli 2019

Pot kruiden

Specialistisch advies nodig? Koop eenvoudig en snel bij Bunzlau Castle Achteraf betalen Gratis bezorgen vanaf € 4- Gratis retourneren. De lekkerste groenten en kruiden haal je natuurlijk uit je eigen tuin. Maar wist je dat ze ook goed groeien in potten of manden?


Je kunt al in het voorjaar gaan zaaien.

Maar je kunt er ook voor kiezen om kleine plantjes te kopen en die verder te gaan kweken. Met een kruidenpotje bewaar je eenvoudig kruiden en blijven ze langer vers. Vaak worden kruidenpotjes in een set aangeboden, met of zonder kruidenrekje. Bij materiaal kun je kiezen uit kunststof, glas, rvs of meer.


Als je het nog langer laat groeien krijg je veel meer verse kruiden om te oogsten en de plant leeft ook langer. Zo kweek je kruiden in een pot in huis. Je zocht naar: kruiden pot etiketten!


Etsy geeft een thuis aan duizenden handgemaakte, vintage en unieke producten die aan jouw zoekopdracht gerelateerd zijn.

Het maakt niet uit waar je naar zoekt of waar op de wereld je woont, ons wereldwijde platform vol verkopers kan je helpen met het vinden van unieke en betaalbare opties. Tuinieren in potten: meerjarige. Je koopt verse kruiden in een pot , maar ze houden het niet lang uit. Daphne vertelt hoe ze heel simpel een zelfwaterende pot maakte.


Daar staat tegenover dat de risico’s van overwoekering door onkruid op deze manier minder zijn en je door de eenzijdigheid van een pot ook veel minder tijd kwijt bent aan het wieden hiervan. Kruiden buiten op de vensterbank. Zou het niet ideaal zijn als je verse kruiden lang goed blijven? Verse kruiden in een pot zijn bijna net zo duur als een bakje van gram uit de koeling. Een potje met verse kruiden bevat echter veel meer.


Daarnaast groeit er ook weer bij. Dus met verse kruiden in een pot ben je op langer termijn goedkoper uit, mits je ze goed weet te houden. Laten we aan de slag gaan! Je kan de kruiden zelf zaaien of aankopen in kweekbakjes en dan verpotten. Stenen potten genieten best de voorkeur.


Sommige kruiden gedijen best in een mengsel van ¾ gewone potgrond en ¼ scherp zand om voor een goede drainage te zorgen, andere kunnen in gewone potgrond gezaaid of geplant worden. Frapak is al meer dan jaar groothandels van PET- kruiden potten. Wij hebben momenteel een breed aanbod aan standaard PET-kruidenpotjes beschikbaar, waaronder de Small Spender, Big Spender, Square Spender en Cookie Packer.

Ook houden wij altijd een verscheidenheid aan potjes in voorraad. Het is leuk om altijd verse kruiden in huis te hebben. Ze vullen de kamer met een heerlijk aroma en laten jouw gerechten nog beter smaken. Heel wat mensen kopen met die gedachte telkens weer hun verse kruiden in de supermarkt.


En keer op keer laten de plantjes na een paar dagen, ondanks de nodige zorgen en liefde, hun kopje hangen. De kruidenpot van Rosti Mepal heeft namelijk een hydrosysteem dat ervoor zorgt dat de kruiden net dat beetje water opnemen dat ze nodig hebben. Zo voorkom je dus mijn probleem van het teveel of te weinig water geven. In het bovenste deel van de pot zet je het potje met kruiden zoals je het in de winkel koopt. De kruiden moeten wel op een plek staan waar veel zon komt.


Als je kruiden dicht bij het huis wilt kweken is het soms handig om ze buiten op de vensterbank te zetten. Potten en bakken zijn heel praktisch voor tuinliefhebbers die geen echte tuin bezitten maar wel een balkon of daktuin. Kweek zelf kruiden in je eigen kruidentuin.


Geurige kruiden kan je makkelijk zelf kweken in je kruidentuin of in potten op je terras of balkon. Je hebt er écht niet veel plaats voor nodig en kruiden stellen geen hoge eisen wat standplaats en onderhoud betreft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts