vrijdag 19 juli 2019

Mollen verjagen

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen.


Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online. Groot aanbod tuinartikelen online!

Mollen verdelgen hou ik echt niet van. Ik ben daarom ook blij dat het mollen verdrijven zo simpel werkt en we gekozen hebben voor de Duitse Windhager kwaliteit. Naast mollen vangen en mollen verjagen , kunt u ook preventief mollen bestrijden. Bepaalde geuren kunnen ze simpelweg niet uitstaan, waardoor ze hun territorium zullen verlaten.


Van oudsher wordt er bijvoorbeeld mottenballen of knoflook gebruikt om mollen te verjagen. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt.


Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben.

Stap ze allemaal af en duw het gazon terug op zijn plaats. Dit zijn overigens methoden om mollen echt te doden, mollen vangen en mollen verjagen zijn ook opties. Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen.


De beste manier om mollen weg te houden, is zorgen dat je tuin voor hen niet aantrekkelijk is. Een gevarieerde tuin met veel bomen is minder interessant dan een groot, effen gazon. Onderstaand een aantal manieren van mollen verjagen uitgelicht. De ultrasone mollenverjager.


Als je last van mollen hebt, dan kun je ze vangen, maar je kan er ook voor. Naast het gehoor is ook de reukzin van de mol zeer goed om ondergronds prooien te kunnen lokaliseren. U kunt mollen uit de kwetsbare delen van de tuin houden met geuren en geluiden waar de mol niet van houdt. Strooigranulaat bevat sterk geurende lookextracten, iets wat mollen erg vies vinden. De tuin mooi op orde en geen molshopen meet met mollen carbid!


Waarom zou u het dan niet toepassen in uw tuin? Als de mollen zich echt niet laten verjagen , dan zit er niets anders op dan ze zelf handmatig te verwijderen. In tuincentra kun je hiervoor speciale mollenvallen kopen die je helpen om de mol te vangen, zonder deze dood te maken.


Met deze techniek verjaag je de mollen dus naar bijvoorbeeld een perceel in de buurt. Gebruik een trilstaaf op batterijen of zet een omgekeerde plastic fles op een metalen. Uitgebreid assortiment, lage prijzen en snelle discrete levering daar staat AllesTegenOngedierte.


De geluidstrillingen werken door in de grond waardoor de mol geïrriteerd raakt.

In ons blog leggen we uit hoe je dit het makkelijkst kunt doen! Gedurende deze periodes zijn ze het actiefst. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld.


Hark de overgebleven aarde over het gazon. De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Ze leven dus alleen en niet in groepen en hebben een eigen territorium.


Door in de gangen stank te verspreidenkan je mollen verjagen. Het zijn solitaire dieren. Denk aan mottenballen, een doek met terpentine of wasbenzine, stukken knoflook of speciale mollenbollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts