maandag 29 juli 2019

Hoe verzorg je een konijn

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Verzorgingsproducten met een doel.


Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland.

Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Een konijn kun je gewoon in een dierenwinkel kopen, maar soms zijn ze ook te koop op kinderboerderijen, bij particulieren en asielen. De minimale leeftijd voor een konijn is ongeveer weken met een minimaal gewicht van 2gram. Dan zijn ze zelfstandig en kunnen ze goed eten.


Natuurlijk kun je ook best een beestje kopen dat al een beetje ouder is. Konijnen houden van gezelschap, maar het liefst wanneer ze zelf op de grond zitten. Over het algemeen vindt een konijn het niet prettig om opgepakt te worden.


Pak je het konijn toch op?

Konijnen zijn sociale dieren en ze houden ervan om te spelen met hun soortgenoten. Twee konijnen verzorgen is niet veel moeilijker dan zorgen voor één konijn. Je kunt dus een tweede konijn aanschaffen zodat beide dieren gelukkig zijn. Voordat u daadwerkelijk een konijn aanschaft is het verstandig om een bezoek te brengen bij een liefhebber, om te kijken en horen hoe je met een konijn om moet gaan.


Welk hok je aan moet schaffen en hoe je ziektes kan voorkomen. Hij zal u ook vertellen dat u konijn best verzorgt kan worden door een kin maar dat dit altijd onder supervisie. Hoe moet je een konijn verzorgen ? Hoe verzorgt u een konijn tip 4: Aaien.


Veel konijnen houden van knuffelen en aandacht. Een konijn is van nature een prooidier, die onder andere vanuit de lucht aangevallen wordt. Ze hebben er dan ook een hekel aan opgepakt te worden. In de zomer kan je konijn vies worden door stro dat hij opgraaft voor verkoeling.


Was je konijn alleen als hij echt heel vies is. Maar houd zijn achterkant altijd goed schoon. Hier komen vliegen op af die myiasis (madenziekte) veroorzaken. Het is belangrijk om het gebit van je konijn goed te verzorgen.


Van Buiten naar Binnen: Ook het op tijd naar binnen halen is erg belangrijk bij konijnen. Allereerst heb je natuurlijk een goed verblijf nodig. View all posts by Carolien Feddema Leave a comment.

Categories: konijn als huisdier. Berichtnavigatie ← Previous post. Het konijn is een uitermate geschikt huisdier. Met de juiste aandacht en verzorging zijn rustige en sociale dieren en kunnen ze gemakkelijk 8-jaar oud worden. Bij de juiste behandeling zijn het prettige en zeer sociale huisdieren die zelfs zindelijk te maken zijn.


Daarom is het voor een konijn het fijnst om een vriendje te hebben. Ook hebben ze een leuke en uitdagende leefomgeving nodig, voldoende knaag en renmogelijkheden. In deze blog kunt u lezen hoe u uw konijn een prachtig leven kan geven.


De verzorging van een konijn. Hiermee dwing je je konijn als het ware om de blindedarmkeutels op te eten. Geef niet teveel konijnenvoer, want dan wordt het veel te dik! Als een konijn teveel of zelfs onbeperkt konijnenvoer kan (of mag) eten wordt het veel te dik. Je konijn is te dik als de ribben niet meer te voelen zijn als je de borstwand navoelt.


Wat kan het voor groenvoer hebben, en wat is goed hardvoer. Wat moet de bodembedekking zijn in het hok. En moet het hok geisoleert worden als het buiten staat? Het moet toch ook hooi hebben? En wat is nog meer belangrijk om te w. Tot op een morgen je ineens een nestje jonge konijntjes in de hoek van de kooi vindt.


Het ene vrouwtje was toch een mannetje, in de dierenzaak of bij de fokker is het geslacht verkeerd bepaald. Dit komt heel vaak voor en konijnen kunnen zich al vanaf de leeftijd van maand voortplanten. Een mens zou daar ook best in kunnen leven, net als een konijn , maar zou je daar als mens gelukkig zijn? Als je een konijn alleen hebt zitten en denkt dat hij best gelukkig is, kijk dan eens hoe jou konijn zich gedraagt bij andere konijnen.


Kijk een hoe ze samen knuffelen, spelen en slapen! Ons eerste advies is dus echt, houd geen konijn alleen. Ik wens je een fijne tijd op de site en hopelijk kom je nog eens terug!


Wehkamp 02) HEMA 03) AliExpress.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts