maandag 29 juli 2019

Diameter riolering

Beste resultaten voor riolering op Finecomb. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Eicherwijs op 22:Welke diameter nodig voor afvoer en water. De minimum vereiste maten voor de riolering kloppen hierin niet Utreg.


Ik wil de diameter van een rioolleiding uitrekenen. Ik heb de volgende gegevens: Wandruwheid = (betreft vuil waterriool van PVC) Verhang = mm per meter. Af te voeren hoeveelheid = 6liter per seconde. Omgekeerd gaat dat prima met de formule van White-colebrook.


Als diameter van de leiding hebt reken je de hoeveelheid af te voeren water. Betonnen rioolbuizen wegen van een paar honderd kilo voor een kleine diameter tot vele tonnen voor de grote buizen. Omdat deze werken meestal lang duren, brengen ze bijkomende indirecte kosten aan de gemeenschap toe (tijdverlies, inkomensverlies voor ondernemers). Voor een juiste werking van uw riolering dient u ten slotte rekening te houden met de ontluchting van de riolering.


Diameter riolering

Een beluchter voorkomt het vaccuum trekken in de afvoerbuis. Hoeveel afschot moet een afvoerbuis hebben? Aan de hand van de helling en het afvoerdebiet kan je eenvoudig bepalen welke diameter de afvoerbuis moet hebben. In de onderstaande grafiek, kan je de nodige diameter van een rioleringsbuis berekenen. Op de linkeras van de grafiek is de helling weergegeven.


De afvoeren van je huis komen uit op de riolering. Omdat je geen verstopping of onfrisse luchtjes in huis wilt, moet de afvoer nauwkeurig aangelegd worden. Verschillende typen afvoeren hebben elk hun eigen diameter. Meestal bestaan ze uit PVC onderdelen die aan elkaar gelijmd worden.


Diameter riolering

De gebouwaansluiting van een afvoervoorziening als bedoeld in de artikelen 6. Een riolering moet genoeg afschot hebben. Afschot betekent dat de buis een (klein stukje) van boven naar beneden loopt. Die hellingshoek moet goed zijn: niet te steil maar ook niet te recht. Riool ontstopppen of riool reinigen, ook rioolontstopper vind je bij GAMMA. Kies de juiste diameter bij de juiste toepassing.


Anders wordt het afvalwater in een gracht geloosd. Parallel aan de ontwikkeling van de riolering is ook het toilet door de jaren heen veranderd. Zonder een uitputtend overzicht te geven, het gaat tenslotte over riolering , presenteren we een aantal opvallende ontwikkelingen in de geschiedenis.


Diameter riolering

Een volledig functioneel toilet is niet iets wat je verwacht in een attachékoffer. De helling waaronder de buis gelegd moet worden, zal echter groter moeten zijn bij een kleinere diameter. Door de jaren heen zijn er vele maten rioleringsbuis ontwikkeld en toegepast.


Hieronder vindt je een overzicht van alle soorten materialen en de bijbehorende diameters. Een aansluiting met een diameter tot en met 1mm geldt als standaard. Wil je een grotere buis aansluiten ? Neem dan tijdig contact op voor de mogelijkheden.


Een standaard diameter is goedkoper en de aanvraag wordt sneller afgehandeld. Het is namelijk niet overal mogelijk. Voor nadere details wordt verwezen naar de aansluitregels riolering.


Voor welke afvoer van water gebruik je nu welke diameter PVC buis? De diameter van de toevoerleiding van water heeft een andere diameter dan die nodig is van de afvoer van het water. Voor de toevoer van water is het belangrijk dat de waterdruk niet wordt verlaag dus wordt juist gekozen voor een kleinere diameter PVc buis.


Regenwaterbeheer, binnenklimaat, drinkwater, riolering of maatwerk. DYKA is er voor u met kwaliteitsproducten, vaktechnisch advies en waardevolle diensten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts