woensdag 3 juli 2019

Prachtkaars plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist.


Vergelijk hier aanbiedingen.

Planten zie onze aanbiedingen! Lees over verzorging, bloei, standplaats en snoei. Deze bloemen, aan de lange stengels, hebben de vorm van een vlinder en zijn wit van kleur. Winters soms vorstgevoelig op een natte plaats.


In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een kortlevende plant , die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.


Ben je op zoek naar Gaura lindheimeri?

Meestal overleeft Gaura onze winters niet, maar als u hem toepast als eenjarige zal hij niet teleurstellen omdat hij een ongekend lange bloei heeft. De sierlijke bloemen van Gaura lijken op vlinders. De plant bloeit in juni-september met hangende wit roze bloemen. Gebleken is dat prachtkaars kan worden verleid tot het vormen van nieuwe rozetten door de oude scheuten in september tot op centimeter terug te snijden.


Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' kan het best tussen andere vaste planten worden geplaatst. Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' verlangt een zonnige standplaats maar lichte schaduw wordt ook uitstekend verdragen. Gaura lindheimeri - prachtkaars Een prachtige vaste plant met een rijke bloei tot diep in de herfst. Prachtkaars is pas de laatste decennia populair geworden.


Deze in het oog springende vaste plant heeft opgaande bloemstengels waarop onophoudelijk talrijke witte of donkerroze bloemen verschijnen. Denk aan siergrassen of bijvoorbeeld lavendel. Herkomst De prachtkaars komt uit het zuiden van de Verenigde Staten.


Kenmerken en verzorging Dwarrelende vlindertjes is de vertaling van de naam van deze plant en dat is precies waar het op lijkt als deze plant maandenlang staat te bloeien. Gaura staat het liefst op een zonnige plek op goed doorlatende grond. Hij is zeer goed te combineren met informele uitziende planten , vooral met siergrassen.


In een pot op een terras ziet hij er ook indrukwekkend uit. Neem contact op met onze klantenservice.

Een in het oog springende bossige vaste plant met. Gaura is een zouttolerante vasteplant die van een zonnige standplaats houdt. Voor als je in een lage border toch wat luchtigheid wilt.


Zo kun je toch lang met een plant doen. Hoewel het een vaste plant is, wordt hij door zijn korte levensduur ook als eenjarige beschouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts