donderdag 17 oktober 2019

Eetbare planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist.


Vergelijk hier aanbiedingen. Top meest geschikte eetbare wilde planten.

Planten zie onze aanbiedingen! Van onderstaande top (in willekeurige volgorde) eetbare wilde planten kun je, nadat je de planten goed hebt gewassen, bijvoorbeeld een stamppot, stoofschotel, soep, salade of saus. Als u met een kleine oogst tevreden bent dan kunt u eetbare planten ook in potten, verhoogde bakken of groeizakken kweken.


Eetbare planten in potten. Aardbeien zijn zeker favoriet voor een pot, kies het liefst een doordragende aardbei zoal Fragaria ‘Ostara’. Maar ook groenten en kruiden groeien perfect in potten en bakken. Gemakkelijke vaste planten voor een kleine. Grote kans dat je, zonder dat je het weet, eetbare planten in de tuin hebt staan.


Je maakt er de lekkerste dingen mee zoals bloemensiroop, salade met bloemblaadjes of geblancheerde plantenscheuten.

Verzamelen zit in ons bloed. Onze voorouders wisten precies waar en wanneer ze moesten zijn om voedsel, medicijnen en andere grondstoffen te vinden. We kunnen dit oerinstinct ook in deze tijd goed gebruiken en opnieuw ontdekken.


Wie een (kleine) tuin tot zijn beschikking heeft en graag een afwisselende aanvulling op het paardenrantsoen wil kweken, kan zijn tuin beplanten met voor paarden eetbare planten. Je kan daarvoor struiken gebruiken, een kleine boom, en natuurlijk kruiden. Niet alleen de moestuin levert een lekkere oogst op. Je zou er van staan kijken hoeveel eetbare planten je terugvindt in een siertuin.


Ontdek welke sierplanten ook heel smakelijke blaadjes, bloemen of bessen hebben. De eetbare bloemen zijn de finishing touch van uw gerecht. Bekijk al onze eetbare bloemen. De ene soort smaakt wat lekkerder dan andere, maar smaak blijft persoonlijk. Ga zelf eens op avontuur uit en ontdek de smaak en toepassing van eetbare bloemen.


Wie zoekt naar eetbare planten voor paarden (en pony’s, ezels) stuit vooral op een hele lijst aan planten die niet eetbaar zijn voor paarden, en zelfs misschien wel giftig. Dat is jammer, want het zoeken naar en eten van veilige planten , bomen en stuiken bevordert zowel de fysieke als de mentale gezondheid van je paard. Tijdens de rondleiding proeven ze regelmatig blaadjes van allerlei planten. In de moestuin zit het meeste werk vertelt ze. Maar dat is ook de productietuin, daar wil je van eten, legt ze uit.


Als u hulp nodig heeft bij een specifieke puzzel laat uw commentaar hieronder achter.

Leer eetbare wilde planten (her)kennen, oogsten en gebruiken uit de natuur. Door jaartrainingen en lezingen, wandelingen, en heerlijke recepten. Hieronder vind je een selectie smakelijke eetbare wilde planten. Disclaimer: De hieronder gegeven informatie en suggesties zijn puur informatief.


Cruydt-Hoeck kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gehouden voor de het consumeren van planten of delen daarvan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts