dinsdag 22 oktober 2019

Kleermot bestrijden

Kleermotten in huis bestrijden Van de bekende en gevreesde motten komen in huis twee verwante soorten voor, waarvan de kleermot (Tineola bisselliella Hummel) het meest algemeen is. De Nederlandse naam zegt weinig daar dierlijke producten, zoals wollen stoffen, tapijten, meubelbekleding, veren, bont en zijde kunnen worden aangetast. Ondanks grondig reinigen kan het gebeuren dat vlinders, larven en eitjes van de kleermot het reinigen mbv. Daarom is er uiteindelijk maar één veilige en biologische manier: sluipwespen.


Zelf motten bestrijden is erg eenvoudig. In onze shop vind u veel producten tegen motten.

Kledingmotten weren of direct bestrijden kan veel ergenis en geld besparen. Bij ons alle info en middelen. Motten, hoe u ze herkent, de schade en de oplossingen. Rentokil geeft u advies over het bestrijden van motten. Hieronder vindt u de artikelen, om zelf de mot te bestrijden , die we momenteel promoten.


Naast producten tegen de kleermot , de pelsmot en de bruine huismot, vindt u op deze website, ook heel veel informatie over de verschillende soorten motten die wollen kleding en leder eten. Je kunt de insecten ook naar een kartonnen doosje lokken, waarin je een plukje onbehandelde wol legt. Lijmvallen zijn niet alleen handig om te ontdekken of je motten in huis hebt, maar bestrijden de insecten ook.

De larven van de kleermot vreten namelijk aan kleren, gordijnen, tapijten, matrassen en gestoffeerde meubels. De kleermot oftewel klerenmot is de schadelijkste van alle motten. Alles van natuurlijke materialen zoals katoen, wol, bont en leer moet eraan geloven.


De meelmot is ook extreem berucht. De motten, larven en eitjes kunnen ook gedood worden met cassettes, papier of mottenballen. Deze verspreiden kleine hoeveelheden gif. Tips om Motten natuurlijk te bestrijden. Er wonen twee motten, in me ouwe jas.


We kennen het schattige lied van Doris allemaal en zingen vrolijk mee. Maar als je echt twee motten in je jas hebt, is daar niets schattigs aan. Deze twee motten leggen eitjes waaruit larven komen.


Dit is de meest voorkomende kledingmot die zowel buitenshuis als binnenshuis voorkomt. Voor het bestrijden van alle soorten motten geldt een gouden richtlijn: waar zitten de eitjes en dus ook de larven? De bron van de plaag moet eerst worden gevonden voor je de motten zelf te lijf gaat, anders krijg je zo met een nieuwe generatie te maken.


De eerste tekenen van motten zijn vaak beschadigingen aan stoffen of schade aan voedselvoorraden, maar gewoonlijk zijn er ook al andere tekenen. Van nature leeft de rups van de kleermot in oude vogelnesten en holen van zoogdieren, of wespennesten. Voor 15:uur bestel morgen in huis.


Met de kleefval van Biolock vangt u kleermotten rondom uw kleding om zo een inzicht te krijgen in de overlast en remt u ook de voorplanting van de motten af.

Aanpak in motten bestrijden : kleermot en pelsmot. Detecteren en lokken Om kleermotten en pelsmotten te detecteren en te vangen, gebruiken we een mottenval. Deze mottenval bestaat uit een kleefstrook of opvangbak dat een specifiek feromoon bevat. Dit feromoon trekt de mannetjes mot aan. Professioneel motten bestrijden met Anticimex.


Als de motteninfestatie zich beperkt tot een aantal kledingmotten, kan u relatief makkelijk de motten bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts