woensdag 24 augustus 2016

Agapanthus kwekerij

Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Onze kwekerij is niet geopend voor particulieren, behalve tijdens de Piet Panthus dagen. Als particulier kunt u ons vinden op verschillende beurzen en fairs in Nederlan Belgie en Duitsland.


Ook kunnen er mooie bloeiende planten uit een zeer breed assortiment aangekocht worden om uw potten op het terras of uw borders in de tuin te verfraaien. Toch zijn alle agapanthus variëteiten van herkomst uit Zuid-Afrika, de soorten uit de koudere regio’s staan meestal op berghellingen, zijn bladverliezend en beter bestand tegen de koude in ons klimaat.

De agapanthus of afrikaanse lelies hebben vlezige knolvormige wortels en lange smalle vlezige bladeren. Deze plant maakt elk terras en elke tuin mooier. Met veel passie en enthousiasme zijn wij dagelijks bezig. De kwekerij is vrij te bezoeken tijdens de opendeurdagen maar op andere dagen enkel na afspraak! Opgelet de kwekerij is enkel op afspraak te bezoeken - contacteer eerst Titel.


De schuur van de kwekerij is voor deze open dagen gezellig aangekleed. Wordt er geen cultivar naam vermeld koop deze dan niet. Kies bij voorkeur voor een bladverliezend soort met een cultivar naam.

Kwekerij De Kleine Plantage. Ook geschikt als snijbloem. Wij gaan deze winter de kwekerij weer piekfijn in orde maken: de etikettering nalopen, snoeien, mulchen, bemesten en natuurlijk veel zaaien, stekken en scheuren, zodat u aankomend voorjaar zo min mogelijk misgrijpt. Wij wensen U een plantvriendelijke winter toe en zien U graag weer volgend jaar terug.


De bloemschermen zijn vol. Omdat de plant wintergroen is, in de winter afdekken of als kuip plant houden. Ook uitgebloeid decoratief. De gemiddelde hoogte is 1cm.


Het zijn planten voor in een pot op het terras. Overwinteren op een koele en vorstvrije plek. We nemen enkele exemplaren mee. Ik deel nog enkele toegangskaartjes uit voor wie dit deelt!


Wij hopen op een even mooi weekend als vorig jaar, toen konden we in T-shirt op onze stand staan! De hoogte varieert maar is zelden hoger dan 70cm, de bladeren zijn lederachtig, 5cm breed. Deze zomer kregen we bezoek van Luc Noël en zijn cameraploeg bij ons op de kwekerij ! Dat is niet verwonderlijk want er gaat een speciale bekoring uit van een bloeiend exemplaar.


Agapanthussen hebben dikke vlezige wortels.

Door de overvloed aan zgn. Wij hebben moederplanten hier op de kwekerij die al vijfentwintig jaar in de volle grond staan. De Afrikaanse lelie trekt veel vlinders aan en bloeit de gehele zomer door (van begin juli tot eind september), omdat niet alle bloemen tegelijk komen. Naast een agapanthus kwekerij vind je ook bloementeelt, land en tuinbouw, tuin en landschap, groothandel in bloemen en planten, bloemist Telefoonboek.


Het is een sierlijke wintergroene vaste plant met een polvormende habitus, lange en smalle opstaande bladeren en blauwe trompetvormige bloemen op lange stengels. U kunt bij ons namelijk altijd rekenen op kwaliteit, soortechtheid en flexibiliteit. Dit geldt als het gaat om onze potplanten, snijbloemen en uitgangsmateriaal, maar ook zeker als het gaat om onze. Voor de eerste keer op onze kwekerij staat de. De XL in florXL staat niet alleen voor het formaat van de bloemen.


Het staat ook voor de extra aandacht die wij besteden aan kwaliteit en milieu. Er wordt gekweekt maximaal oog voor de omgeving en volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts