donderdag 11 augustus 2016

Onkruidbestrijding in gazon

Onkruidbestrijding in gazon

Effectieve onkruidverdelger. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Heb je ondanks alle preventieve maatregelen toch nog onkruid in het gazon , dan kun je dit gaan bestrijden. Milieuvriendelijke onkruidbestrijding in het gazon kan gewoon met de hand gebeuren met behulp van een handige onkruidsteker waarmee je de volledige penwortels uit het gazon kan verwijderen.


Onkruidbestrijding in gazon

Klaver in het gazon , (kruipende) boterbloem, paardenbloemen, madeliefjes, maar ook andere minder bekende onkruid groeit veelal in een gazon. In het gazon kunnen zich ongewenste planten vestigen zoals paardenbloemen, madeliefjes of straatgras. Hoewel de komst van onkruid in het gazon vrijwel onvermijdelijk is zijn onkruiden vaak ook een indicatie dat de groeiomstandigheden van het gazon verstoord zijn. Last van onkruid en mos in je gazon ? Met de producten van het huismerk, maar ook met producten van ECOstyle, Bayer Garden, DCM of Pokon bestrijd je mos en onkruid snel en effectief. Zo heb je binnen de kortste tijd weer een groen, sterk en dicht gazon.


Deze onkruidverdelger kan ook op jonge gazons worden gebruikt. Wegens wijziging wetgeving is dit product niet meer verkrijgbaar. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Je kunt er dus vaak weinig aan doen als je last van onkruid hebt in je gazon , maar je kunt wel een aantal dingen doen om dit te voorkomen. Het is vooral belangrijk dat je een sterk gazon hebt, dat zich goed kan verweren tegen ongewenst bezoek.


Onkruidbestrijding in gazon

Bemest je gazon daarom drie keer per jaar en maai je gazon niet te kort. Protect Garden Gazon Net Ultra is een selectief onkruidmiddel tegen onkruid in het gazon. Het onkruid wordt bestreden, maar het gras blijft gespaard. In een gezond gazon komt onkruid nauwelijks voor, of verdwijnt het vanzelf door regelmatig te maaien.


Zorg ervoor dat het groeiklimaat zo optimaal mogelijk is voor grasplanten. Zo krijgen onkruiden niet eens de kans om dominant te worden. Een optimaal klimaat creëer je onder meer door het gazon regelmatig te beluchten, te bemesten en kalk te. En jij geniet snel van een gazon zonder mos en onkruid. Tip van je tuinaannemer: Niet alleen onkruid in gazon is lastig, maar ook in je border is het een serieuze spelbreker.


Onkruidbestrijding in gazon

Ook hier maakt een doordachte aanleg en verzorging het verschil. Je tuinaannemer adviseert je ook graag over onkruidbestrijding in de rest van je tuin. Dicotex kan tijdens het hele actieve groeiseizoen van de onkruiden toegepast worden (eind april tot einde september). Erkend ter bestrijding van tweezaadlobbige onkruiden (eenjarige en doorlevende) in gazons en grasvelden.


Een jong gazon , binnen de maand na aanleg, niet behandelen. Bij een kleine hoeveelhei bijvoorbeeld in de border, kun je dit eenvoudig bijhouden door vanaf het voorjaar het onkruid telkens weg te halen. Dit kan door schoffelen of met de hand plukken.


Op deze wijze zal het onkruid in de borders beperkt blijven. Onkruidbestrijding met de hand. Een rode kaart voor onkruiden in je gazon Gazon.


Eenmaal onkruiden zich in je gazon genesteld hebben, moet je snel handelen. Alle onkruiden hebben namelijk iets gemeenschappelijk : ze zijn onhandelbaar en breiden zich razendsnel uit. We vertellen je in dit artikel hoe je de oorlog kan verklaren aan deze ongewenste gasten! Met onze speciale onkruidbestrijding mat krijgt het vervelende plantje geen voet aan wal in jouw tuin.


Door de mat onder je grind-oprit, tuintegels of vlonders te leggen, kan het onkruid zich niet wortelen en zal het snel uitsterven. Naast onkruidbestrijding kun je bij Praxis ook terecht voor ongediertebestrijding en insectenbestrijding middelen. Dit onkruidmiddel is goed geschikt voor gazons omdat hij het onkruid met brede bladeren bestrijdt en het gras ongedeerd laat.


Cocopeat Gazon bestaat uit 1 gecomposteerde kokosvezels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts