maandag 29 augustus 2016

Bewaren uitgebloeide amaryllisbol

Alle amaryllisbollen op beslist. Meerdere aanbieders en soorten. Het grootste online winkelcentrum.


Stappenplan voor bewaren van een Amaryllisbol Wanneer je een Hippeastrum wil bewaren tot het volgende jaar, dan kun je gebruik maken van onderstaand stappenplan: Stap 1. Verwijder, zodra de bloemen van de Hippeastrum zijn uitgebloeid , de steel of eventuele stelen.

Stap 2: Bewaar de bol in de grond op een vorstvrije plaats. Wat doe ik met de uitgebloeide bloemen? Soms leest u dat het beter is de bloemstelen af kunt snijden, maar dat is beslist niet waar. Het kan geen kwaad als u ze wel af snijdt, maar ook de bloemstelen zijn voorzien van bladgroen en zorgen voor de fotosynthese waar de amaryllis bol baat bij heeft.


Uw amaryllisbol kan direct worden geplant. Wanneer de bol later wordt geplant, dan deze bewaren tussen en 12°C om vroegtijdig uitlopen te voorkomen. Vóór het planten de bol bij voorkeur een halve dag met de wortels in water leggen om te ‘weken’ waardoor de bol makkelijker nieuwe wortels maakt.


De Amaryllis bloem is een grote bol die bloeit met enorme trompetvormige bloemen.

Hoe moet je de Amaryllis verzorgen, hoe moet je de Amaryllis planten, wat is de bloeitij hoe kun je de amaryllisbol overhouden als de amaryllis is uitgebloeid. Hoe verzorg je de Amaryllis in een vaas. Een amaryllis op pot kunt u bewaren om deze nogmaals te laten bloeien. Dat leest u hier: Zijn de laatste bloemen uitgebloeid , dan moet u de stelen verwijderen. Na maanden dient u het blad af te snijden en haalt u de bol uit de pot.


Van Amaryllis planten, de blikvangers in huis en tuin tot tuinaccessoires. Ook handige informatie over bloembollen en planten. Als je geluk hebt (want het blijft altijd een gok natuurlijk), krijg je dan weer een nieuwe plant, die rond deze tijd van het jaar knoppen gaat vormen en rond de kerst moet kunnen bloeien. Toegevoegd na minuut: Je kunt de bol wel gewoon uit de grond halen en los (in een papieren zak oid) bewaren. Laat daarna het stengelstukje rustig indrogen, na ongeveer weken is het totaal verdroogd en kan men het zo lostrekken (een alternatief is, om na het afsnijden van de uitgebloeide bloemen de bloemstengel zelf niet af te snijden, maar deze in zijn geheel te laten indrogen, en daarna los te trekken).


Soms doe je per ongeluk alles goed. Kort daarna begon de ellende met m’n schouders. De uitgebloeide amaryllisbol verhuisde naar buiten in mei, met het idee die moet ik nog een keer weggooien. Dat gebeurde door de omstandigheden niet.


Onze amaryllisbol heeft al maanden uitlopen van max. Temp huiskamer tot graden. Eind van het jaar staat de amaryllis centraal.

U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen. Laat u de amaryllis ook stralen deze. Het blad groeit dan nog even door. De manier waarop je groenten en fruit bewaart kan bepalend zijn voor de houdbaarheid. Niet alle groenten mogen in de koelkast en sommige soorten liggen liever niet naast elkaar.


Maar op welke manier worden verse groenten en fruit het best bewaard om zo lang mogelijk van de lekkere smaak te kunnen genieten? Koeman Flowerbulbs geeft op deze pagina uitgebreide verzorgingstips om te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw Amaryllisbollen. Koop de grote amaryllisbol , verkrijg baar in verschillende kleuren, of ga voor de klein bloemige amaryllis Pamela. Deze soort geeft veel stelen met zeker bloemen per steel.


Dompel de bollen zeker een uurtje in een bak handwarm water. Zet ze daarna in een glazen bak of leg ze in een schaal. Eventueel aangevuld met decoratie materiaal.


Ik heb een paar keer geprobeerd om hem over te houden, maar als ik het al een jaar volhield gaf hij amper bloemen het volgende jaar. Houden jullie de bol over? En zo ja, hoe doen jullie dat?


De gerooide bollen en de broedbolletjes kunnen het beste in een kartonnen doos bewaard worden. Leg de bollen laag voor laag in de doos met tussen elke laag een krant. Als alle bloembollen in de dozen zitten, bewaar ze dan op een droge en koele plaats zoals een kelder of kledingkast.


Zo zie je maar, bloembollen bewaren is zo moeilijk niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts