dinsdag 16 augustus 2016

Clustervliegen

Vind klustervliegen bestrijden het nu op Kensaq. Klustervliegen hebben helemaal geen nest. Ze leggen hun eitjes buiten in de wormen. Waar komen klustervliegen vandaan.


Clustervliegen bestrijden Om een goede bestrijding uit te voeren zullen alle ruimten waar de vliegen zich ophouden behandeld moeten worden.

Help ik heb een invasie van clustervliegen ! Heeft u overlast of hinder van clustervliegen of andere. Kenmerk van klustervliegen is dat ze in grote zwermen overwinteren. In de zomer vertonen deze drie vliegensoorten dus een duidelijk van elkaar verschillende leefwijze. In overwinteringsgedrag is er echter een opvallende overeenkomst vast te stellen.


Zij overwinteren namelijk in grote zwermen. Deze overwinterende vliegen kunnen bij u thuis of uw bedrijf een ware plaag veroorzaken. Of u nu een zolder van een normale woning heeft of bovenin een flat van 2verdiepingen woont, de clustervlieg zal altijd gebruik maken van de bovenste verdieping en binnen treden door de kleinste kiertjes.

Zijn borststuk is bedekt met talrijke goudkleurige haren. De klustervlieg is bruingriijs van kleur. Vaak worden klustervliegen in de vensterbank aangetroffen en bovenin gebouwen aan de zonzijde tegen ramen en andere lichte. Of treft u in huis of kantoor veel vliegjes aan op de muren en meubilair?


Mogelijk hebt u last van klustervliegen ! Eerder berichtte het Brabants Dagblad over het dorp Cromvoirt, dat geteisterd wordt door duizenden clustervliegen. Maar in heel Nederland vinden bewoners de dieren in hun huis. We zien dit jaar in het hele land meer meldingen over de vliegen. Tijdens de zomer en het begin van de herfst veroorzaken clustervliegen zelden overlast.


Zodra het buiten kouder wordt, zoeken ze beschutting in hoeken en gaten in huizen en andere gebouwen. Naarmate de temperatuur nog verder daalt, zoeken ze meer bescherming en vormen vaak enorme clusters van duizenden vliegen. Ontwikkeling en uiterlijk. Gezien klustervliegen vaak binnenkomen via kleine openingen in de buitenmuren, kunt u het beste zorgvuldig deze muren controleren en de openingen dichten of voorzien van fijnmazig horrengaas. Leefwijze van klustervliegen.


In het najaar verzamelen de vliegen zich in zwermen en gaan op zoek naar een overwinteringsplaats. Bijvoorbeeld in een holle boom of spouwmuur. Soms zoeken ze de holle ruimten in woonhuizen, flats of kantoorpanden.

Clustervliegen zijn enorm uitgeput na hun lange slaap, vandaar dat ze vaak enorm traag, sloom en suf overkomen. Als clustervliegen net uit hun winterslaap komen en niet snel daarna voedsel vinden kunnen ze in groten getale spontaan doodvallen c. Deze vliegen komen vaak met velen tegelijk naar binnen. Een of twee clustervliegen zijn niet schadelijk, maar de groepen waarin ze opereren wel.


Ze veroorzaken dan overlast die alleen bestreden kan worden door gespecialiseerde bedrijven. Toch hebben ze een geheel andere levenswijze. Op bepaalde plaatsen kunnen ze zelfs een plaag worden. Er zijn er soms duizenden die half versuft rond de lamp zoemen, in de koffiekopjes vallen, etc.


Ze zijn te herkennen aan de massa kleine gouden haartjes op het voorste deel van hun lichaam. Biologische varkenshouders hebben zoveel last van vliegen dat zij vaak naar chemische middelen grijpen. Bestrijding van klustervliegen. Doordat ze ook in gebouwen overwinteren, kunnen deze –voor de mens onschadelijke– klustervliegen voor de nodige hinder of soms zelfs psychische schade zorgen.


Als het weer koeler wordt, zoeken ze beschutting in hoeken en gaten van huizen. Als de klustervliegen dus uw woning hebben uitgekozen voor hun overwintering, is de kans groot dat ze actief worden als u bijvoorbeeld de verwarming aan doet. Voordat we aan de slag kunnen met het klustervliegen bestrijden, is het belangrijk om eerst na te gaan waar de vliegen zich precies ophouden.


Eerst goed nagaan waar de vliegen zich ophouden. De medewrkers van TR kunnen het probleem met de klustervliegen voor u oplossen door rustplaatsen en ingangen te behandelen met een bestrijdingsmiddel met een langdurige nawerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts