vrijdag 12 augustus 2016

Orchidee soorten herkennen

Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Vergelijk meer dan 1bloempotten.


Cambria-achtige De Cambria-achtige orchidee is een kruising tussen verschillende geslachten van planten en komt daarom in de natuur niet voor.

Cattleya Cattleya orchideeën komen van oorsprong voor in Centraal- en Zuid-Amerika. Oorspronkelijk was de lip van een orchidee opwaarts gericht en vormde zo een afdakje boven het gynostemium. Bij een aantal soorten , zoals de spookorchis (Epipogium aphyllum) en de vanilleorchis (Nigritella), is dit nog steeds het geval. Bij de meeste soorten echter draait de bloem zich bij het openen 180°, waardoor de lip neerwaarts wijst.


Elk orchideeënsoort heeft zijn eigen, specifieke verzorging nodig. En wat zo leuk is, is dat er verschillende soorten orchidee bestaan, elk met hun eigen prachtige kenmerken.

Ontdek de verschillende soorten orchidee en hoe je deze kamerplanten moet verzorgen. De bloemen van de Cymbidium orchidee zijn te herkennen aan smalle, lange bladeren. Veelal met of meer bloemen. De campagne voor orchidee komt tot stand in samenwerking met meer dan potorchideeën telers in Nederland.


Uilen spotten en herkennen. Orchideeën verdienen een bijzondere plek in huis. De laagste prijs op Beslist. Een sprookjesachtige vorm en buitenaards mooie bloemen: met de orchidee wek je de sfeer van een andere wereld op.


Sommige soorten verspreiden een aangename zoete geur. Een zeer fraaie maar onopvallende orchidee. Deze orchidee maakt veel nieuwe scheuten en krijgt daarom graag veel water. De meeste orchideeën leven in het wild als epifyt in bomen en hebben daarom een speciale verzorging nodig.


Alles over de verzorging van orchideeën vindt u in onze blog De bijzondere leefwijze van de orchidee. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.

De bloemen zijn erg fotogeniek en divers, zodat je er als fotograaf al je creativiteit op los kunt laten. Wie orchidee zegt denkt aan de prachtige bloemen. Veel wilde orchideeën zijn verdwenen in ons land. Vaak bewust afgegraven om het oerzaad van verdwenen planten een kans te geven.


Maar alleen deze methode is geschikt voor soorten met stijve bladeren. De orchidee heeft bloemen met aanpassingen voor. Om een orchidee van een spint te redden, wordt vaak medische alcohol gebruikt. Waar vroeger graslanden roze kleurden in mei en juni is het in de 21ste eeuw beperkt tot meestal een natuurgebied. De Pahalenopsis staat bekend als de “mot- orchidee ” en is erg geliefd bij beginnende orchideeënliefhebbers.


Oncidiums kun je herkennen aan de zonnige kleine bloemetjes waarvan er veel op een tak groeien en de zogenaamde afgeplatte pseudobulb. Met meer dan 7geslachten orchideeën en meer dan 30. Een exceptionele witte orchidee ! Voor het ontwerp van deze creatie met orchideeën hebben wij deze majestueuze witte Phalaenopsis geselecteerd welke symbool staan voor luxe en geraffineerd. De levensbestendigheid van deze orchidee laat u toe om lang te genieten van deze compositie met een impressionante allure. Deze ogen herkennen we gemakkelijk aan de verdikking op de bloemstengel van de orchidee.


Uit één, en maximum twee van deze ogen, zullen uiteindelijk nieuwe bloemstengels groeien. Na een tweede bloeiperiode, doen we er goed aan de bloemstengel volledig weg te knippen en de orchidee te verpotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts