dinsdag 9 augustus 2016

Welke bloemen bloeien in september

We geven cursussen, coaching en incompany trainingen door heel Nederland. Onderwijstraining waar jij morgen mee verder kunt. Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Vragen over uw product of over uw klachten.


Bel of mail met één van onze experts.

Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. De prachtige zomermaand augustus is voorbij, maar ook in september zijn er planten in bloei.


Deze top bevat de meest voorkomende bloeiende planten in de Belgische en Nederlandse tuinen. Bekijk dan de volledig lijst met bloeiende planten in september. Coleus blumei (Siernetel) Overblijvende plant in de warme kas, maar geschikt voor zonneterras in de zomer: Kan nu gekweekt worden uit zaa gezaaid in februari.


Vaste planten die laat in het jaar bloeien zorgen voor sfeer in de tuin soorten bloemen die bloeien in september. Seizoensbloemen hebben daarbij nog een voordeel: ze zijn vaak goedkoper!

Echter, niet iedereen weet welke bloemen bij welk seizoen passen. Bloemen zijn immers onmisbaar op jullie bruiloft! Augustus komt eraan, tijd om eens te kijken welke planten zullen gaan bloeien in uw tuin. Bekijk hier het vervolg van de meest voorkomende planten die bloeien in augustus. Welke bloemen bloeien in September ? Als je tuinieren van de bloem liefde, hoeft niet uw bloeiende seizoen eindigt wanneer val komt.


Zaadwinning: laat de bloemen zolang mogelijk in de Lupinus zitten tot ze uitgebloeid zijn en zij bruinachtig gekleurd zijn, knip ze er dan uit, en bewaar ze op een droge plaats, en maak dan na een maand of twee de peulen open om het zaad er uit te halen, zelf heb ik dat in koffie filter zakjes bewaard en de kleur er op geschreven. De Clematissen zijn opgedeeld in verschillende groepen welke te maken heeft met groeikracht en de bloem en blad eigenschappen. Sommige Clematissen bloeien in het voorjaar en zullen bij goed snoeien in het najaar een tweede nabloei geven. Andere bloeien van de zomer tot diep in de herfst en sommige bloeien van de herfst tot in het voorjaar. Wil je op naam zoeken, kijk dan in de soortenlijst of zoek via het zoekvak hier onder.


Bij het laatste kleurvakje vind je bloemen , die lastig onder te brengen zijn bij één van de andere kleuren, omdat ze niet duidelijke hoofdkleur hebben. Ook in de herfst zijn er bloeiende planten. Planten die kleur brengen in je tuin en dus in jouw leven.


Hier een kleine greep uit de toegift van moeder natuur! Doordat de temperaturen in september nog behoorlijk kunnen klimmen en de aarde nog relatief warm is, ben je vrij om volop aan de slag te gaan zonder risico op vrieskou.

In je favoriete tuincentrum vind je tal van bloemen en planten die het uitstekend doen rond deze tijd van het jaar. Gekleurde bloemen geven een vrolijk accent aan iedere tuin of balkon. Maak het gedeelte van de tuin waar je de bloemen wilt zaaien onkruidvrij en schoffel de aarde goed door. Bijzonder is dat de planten bloeien wanneer de meeste planten in je tuin al uitgebloeid zijn. De herfstanemoon is dan een welkome verrassing.


Leuk is dat de anemoon hoog wordt en de bloemen zo vrolijk overal bovenuit steken. Als de winter mild is, kan de herfstanemoon zijn blad behouden. Zo kun je ook in de winter genieten van de mooie bladeren. Vanaf het voorjaar verrassen ze je weer met nog mooiere en sterkere bloemen. Ieder jaar ziet je tuin er net weer even anders uit.


Dat maakt vaste planten zo leuk. Top langbloeiende vaste planten. Wil je een bloemenweelde van vaste planten die lang bloeien ? Met deze top heb je gegarandeerd maandenlang bloemen in je tuin. Als je je tuin gaat inrichten en bedenkt welke bloemen en planten in je tuin moeten komen te staan, zijn de beste keuzes de bloemen en planten die er het hele jaar door mooi uitzien en bestand zijn tegen zowel koude als warmere weersomstandigheden. Alpenbloemen geven het berglandschap kleur.


Welk seizoen het ook is, in de Alpen vind je van het voor- tot het najaar de prachtigste bloemen. Verscholen tussen de rotsen of uitbundig bloeiend op een Alpenweide. Maar welke bloemen zijn het nou eigenlijk? Hoe heten ze en wanneer bloeien ze? Natuurlijk is het ook een kwestie van smaak.


Daarnaast is het fijn als planten tegen een stootje kunnen en sterk zijn. Rudbeckias zijn makkelijk te vermeerderen door te scheuren. Zolang je de uitgebloeide bloemen wegknipt blijft de plant tot laat in oktober doorbloeien.


De rudbeckia plant is een goede leverancier van nectar, stuifmeel voor bijen, hommels, en vlinder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts