vrijdag 26 augustus 2016

Vijverrand hout

Gratis Transport naar Afhaalpunt. Bespaar tot wel via kiesproduct. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Bereken wat jouw houten kozijn kost. We hebben een paar tips voor je, voor aanbrengen van een vijverrand : Zorg ervoor dat de vijverrand iets hoger ligt dan de tuinaarde.

Vijverranden verbergen Hallo,ik ben mijn vijver aan het heraanleggen. Onze vijverranden zijn in verschillende vormen en maten leverbaar. Zo beschermt u met de combinatie van een rechte vijverrand en een hoekige vijverrand uw gehele vijver, zwemba tuinmuur of bloemborder. Bekijk hieronder ons assortiment en kies de perfecte vijverrand voor in uw tuin.


Het is een fijne maar heel sterke vijverrand methode die ook kan worden gebruikt om de vijver te voorzien van een sterke, fijne en waterpasse rand in combinatie met een andere vijverrand methode. Wanneer u heeft gekozen voor een strakke vormgeving, zal de keuze waarschijnlijk zijn gevallen op bijvoorbeeld een strakke vijverrand van natuursteen of zelfs een vijverrand van metaal. Zoals u kunt lezen zijn de mogelijkheden voor de afwerking van vijverranden eindeloos. Als u (hard) hout wilt gaan toepassen als vijverrand , kiest u dan een soort die niet is geloogd of geïmpregneerd omdat ook deze giftige stoffen kunnen afgeven.


Ook het gebruik van larixhout is niet aan te bevelen vanwege de giftigheid ervan.

Een vijver of waterpartij is pas af als er een nette rand omheen is gemaakt. De vijverranden maken uw vijver af. Geen last meer van randen waar u het folie nog ziet. Een mooie vijver heeft een mooie vijverrand nodig.


Tijdens de bouw van uw vijver dient u vooraf goed na te denken over de stevigheid van de constructie die u bouwt. Hier is de vijverrand met geimpregneerd hout afgewerkt en nooit last of hinder van ondervonden. Ook bij mij vader de zelfde wijze geplaatst en ook nooit problemen. Nu jaar later is het hout nog in perfect staat dus zoveel van dat product zal wel niet losgekomen zijn.


De bovenkant van de paalkoppen werken we met een horizontale plank af. Zo krijgt u een strakke vijverrand van hout. Het is ook mogelijk in plaats van een vijverbak een vijver-omranding van vlonderplanken te maken. Wij raden dan wel een leuning te maken indien u kinderen (in de buurt) heeft.


Hout is niet zo’n duurzaam materiaal, maar kan wel erg natuurlijk ogen, vooral als er zich nog andere houten elementen in de tuin bevinden. Deze lopen dan door over de rand. Om de bovenzijde mooi af te werken kunt u kiezen voor de natuurstenen vijverranden van Redsun. Natuurlijk is het een alternatief op traditioneel hardsteen.


Chinees hardsteen vijverrand. Het verschil is steeds kleiner geworden met bijvoorbeeld Belgisch hardsteen. Verkeerde vijverranden maken de vijver onnatuurlijk en folies kunnen vroegtijdig verslijten.

Vaak gaat het om dezelfde fouten waardoor een vijver niet het uitzicht krijgt wat we als doel hadden. Dit artikel bespreekt een aantal situaties waarbij de vijverrand op een foutieve manier wordt uitgewerkt. Wil je een rand voor je vijver die een extra dimensie toevoegt aan je tuin en waterpartij? Kies dan voor een vijver met een verhoogde vijverrand. Hierbij bouw je een ombouw om de vijver van bijvoorbeeld hout , natuursteen of baksteen.


Door de extra hoogte springt de vijver veel meer in het oog. Ons park is ongeveer hectare groot en wij hebben inmiddels meer dan 2verschillende voorbeeldtuinen. De meeste hebben wij zelf bedacht. Nergens meer keuze Borderranden van hout , steen en staal.


Wij hebben kantopsluitingen van beton, corten staal met roestkleur en eiken houten bielzen tot hardhouten strips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts