dinsdag 24 januari 2017

Amaryllis bloeit niet

Bekijk ons gehele klusaccessoires assortiment online. The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast EU delivery. Great Selection of Premium Bulbs.


Boek Appartement Amarylis nu!

Ruime keuze tuinartikelen online. Een amaryllis verzorgen is niet moeilijk, maar we krijgen er wel vaak vragen over. Mensen zijn niet gewend aan een bloembol die binnenshuis groeit en bloeit. Staat de amaryllis het beste op de keukentafel of kan ze beter in de vensterbank staan.


De amaryllis zal nu weer verder gaan met groeien en gaan bloeien. Ook als u alles goed heeft gedaan om de amaryllis over te houden komt het toch wel eens voor dat een amaryllis toch niet bloeit. Amaryllis bloemen bol bloei hippeastrum bloembol bloembollen.


Dat moet je zoveel mogelijk voorkomen.

Beschadig de bladeren niet , die zijn belangrijk. Uit deze bladeren haalt de amaryllis , via fotosynthese, voeding voor volgend jaar! De bloeiperiode is vrij lang omdat de meeste bloemen niet tegelijk bloeien. Wie denkt dat een amaryllis alleen maar rode of witte bloemen heeft, loopt. In november vorig jaar kocht ik een nieuwe amaryllisbol.


Te koud is niet goed (beneden 15° komt de bloei niet op gang) en te warm is ook niet goed (als het warmer dan 25°, dan stopt de bloei al snel). Geef de pot in het begin weinig water, totdat het wonder van de omhoog schietende stengel zich openbaart en er blad komt. Daarna kan de amaryllis geleidelijk meer water gebruiken.


Nu is het een kwestie van wachten tot de bloei begint en afwachten hoeveel stelen met hoeveel bloemen eruit zullen komen. Die stelen hoeven niet tegelijk te komen, zij kunnen ook vlak na elkaar groeien. Zo heb je langer plezier van je amaryllis. In dat geval zal de tweede steel beginnen met groeien als de eerste is begonnen met bloeien. Bij temperaturen die merkbaar hoger zijn dan graden Celsius stopt de bloei en bij temperaturen veel lager dan graden Celsius komt de bloei niet eens op gang.


Voor de verzorging van de amaryllis is een goede maar matige temperatuur dus belangrijk. We offer our customers a great range of high quality flower bulbs for competitive prices. Fluweel zachte bladeren en een waardige houding.

Gebruik humusrijke potgrond met organische mest. Steek er nog wat mooie takken uit de tuin bij en je hebt een mooi zelf geplukt amaryllissen boeket uit eigen tuin! Maar met enige zorg en aandacht kunt u een amaryllis overhouden. Geen water geven totdat de bloemknop geheel uit de bol is gekomen.


Hoeveel keer ze binnenshuis zal bloeien of hoe lang ze zal duren in de tuin hangt af van hoe u hen behandelen nadat ze klaar zijn bloei. Net als andere bollen voedt de amaryllis volgend jaar plant- en bloei als dit jaar bloemen vervagen. Het is ook een eeuwigdurende, wat betekent dat het drie jaar of langer leeft. Bloeien en amaryllis opnieuw in bloei krijgen.


Na tot weken bloeit de amaryllis afhankelijk van de temperatuur. Na de bloei de bol niet weggooien. Met goede zorg kan de bol het volgend jaar weer bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts