vrijdag 13 januari 2017

Hout behandelen

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen.

Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen. Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Douglas behandelen dat al is vergrijsd? Behandel het dan eerst met Oxaalzuur om de kleur te herstellen. Let op: Zorg er voor dat het hout goed droog is alvorens u dit behandeld.

Als hout met een te hoog vochtgehalte wordt afgewerkt kan dat zwarte verkleuring en uitslag tot gevolg hebben. Klik op deze link voor meer informatie. Ik denk dat het beste compromis is dat je het hout eerst laat vergrijzen tot een punt waarop je het mooi vindt.


Daarna kun je het hout behandelen met de Care 102. Het hout zal dan de kleur die het heeft behouden, maar het vocht zal vanaf dat moment niet meer in het hout kunnen trekken. Hoe sterk het kleurverschil zal zijn is afhankelijk van het absorberend vermogen van het betreffende stuk maar over het algemeen kan hiervoor een redelijke indicatie worden verkregen door het hout even nat te maken met water.


Door douglas hout te beitsen kunt u de levensduur verlengen en het vergrijzen van douglas hout tegen gaan. Eikenhout behandelen is niet lastig. We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt. Van onbehandeld hout tot de beste olie. Onbehandelde eiken tafel behandelen.


Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen , omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen? Om hout goed te behandelen heb je een liter olie nodig voor tot m². Het verbruik op hout is sterk afhankelijk van de houtsoort en de conditie van het hout.


Is het hout wat poreuzer en neemt het daardoor veel olie op dan ligt het verbruik aanzienlijk hoger dan bij bijvoorbeeld een “dichte” houtsoort.

Dit reinigingsmiddel zorgt ervoor dat het hout de grijze kleur kwijtraakt. Daarnaast breng je met olie altijd een gelig kleur aan op het hout. De gelige kleur kan wat voorkomen worden door toevoeging van citrus of ander bleekmakers maar uiteindelijk zal je hout toch verkleuren. Was is meestal afkomstig van bijenwas maar er zijn natuurlijk ook synthetische wassoorten op de markt te verkrijgen.


Teakhouten meubels met olie behandelen. Als je het hout echter niet behandelt, zal het vervagen en een lichtbruine kleur krijgen, w. Al uw hout en steen snel thuis met houthandel Gadero. Wij leveren het grootste assortiment tuinhout, sierbestrating en vloeren zorgvuldig en gemiddeld binnen werkdagen bij u thuis in Nederland en België.


Het hout is namelijk goed opgewassen tegen de natte weersomstandigheden die we gewend zijn. Het behandelen van het hout verdient zichzelf dus snel terug. Met hout impregneer kun je verrot hout behandelen zodat het wellicht nog iets langer mee kan. De Impregneer dringt een beetje in het hout , maakt zacht hout weer wat harder.


De kosten kun je nu misschien nog niet betalen maar het risico voor steeds slechter wordend hout en de gevaren daarvan zijn soms groot. Welke behandeling het hout moet krijgen, is in de eerste plaats afhankelijk van de staat van het hout en waarvoor het wordt gebruikt. Als het hout dat u wilt behandelen fel is aangetast (houtvretende insecten, zwammen) en geen mechanische weerstand meer heeft, dan zit er niets anders op dan de beschadigde delen te vervangen. Verschillende hout adviezen.


In de loop van de jaren hebben we veel kennis en ervaring opgedaan met het behandelen van (tuin) hout. Lees ook onze andere artikelen over douglashout behandelen en steigerhout behandelen. Deze kennis deze we graag met je. Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen.


En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Voor het behandelen van hout met Woodseal Pro kunt u een verfroller, (blok)kwast of lage drukspuit gebruiken. Om het hout te behandelen en waterafstotend te maken moet het hout schoon, droog en stofvrij zijn.


Hiermee bereikt u een optimale penetratie en dus bescherming. De drie meest toegepaste worden hieronder kort belicht. De olie dringt diep door in het hout en vormt geen film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts