vrijdag 13 januari 2017

Acer campestre elsrijk leiboom

Online Leibomen bestellen en tot in de tuin laten. Goedkoopste bezorging in NL. Diverse soorten en maten Coniferen. Ook heel geschikt voor hagen. Levering uiterlijk binnen dagen.

Bekijk ons uitgebreide Acer assortiment. Specialistisch advies nodig? Welkom bij de Acer ICT winkel. Laat je inspireren door ons grote aanbod Acer. Jij bepaalt hoe je betaalt!


Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp.

Door de doorgaande stam en de opgaande takken krijgt deze boom een mooie dichte gesloten kroon en is deze erg geschikt om te gebruiken als leiboom. Bij het uitlopen is het blad geelgroen en later wordt het blad donkergroen. De veldesdoorn, in het Latijn acer campestre , is een geliefde leiboom , vooral dankzij de dichte structuur van de bladeren en de innemende herfstkleuren. De cultivar Elsrijk is de meest geschikte veldesdoorn voor in onze tuinen: goed bestand tegen stadslucht, ongevoelig voor strooizout, gedijt op bijna iedere bodem. De Acer Campestre Elsrijk is een cultivar van de Acer Campestre.


De kruin van de Veldesdoorn is wat compacter en voller dan zijn soort, waardoor deze Esdoorn goed geschikt is in smalle straten en brede oprijlanen. Het is ook een mooie boom voor in de tuin. Elsrijk ’ is weinig gevoelig voor meeldauw, eveneens een eigenschap die bijgedragen heeft aan het feit dat deze boom binnen relatief korte tijd tot het standaardsortiment laanbomen is gaan behoren.


Ook toen viel de plant op door de smalle kroonvorm. Opvallendste kenmerk is de zeer dichte en gesloten kroon. De plant vormt sterk vertakkende hoofdwortels met zeer veel haarwortels. Daarbij verdraagt deze plant verharding goed. De bladeren zijn lichtgroen en verkleuren in de herfst naar felgeel.


De Leiboom (Esdoorn) Acer Campestre Elsrijk heeft in de zomer groene bladeren die in de herfst verkleuren tot prachtig geel. Na de bloei verschijnen er in augustus kleine gevleugelde vruchtjes.

Dit veld is verplicht Vul a. De boom kan een maximale hoogte van meter bereiken. Leibomen moeten gesnoeid worden omdat ze anders hun specifieke vorm verliezen. De slanke vorm van een leiboom gaat dan verloren. Het blad is donkergroen en kleiner dan bij de soort.


Verdragen zware snoei goed. Hoe eerder gesnoei hoe zwaarder de vertakking. Behalve voor het praktisch nut had de mens natuurlijk ook zeker oog voor de schoonheid van deze boom.


Vanwege de vroege sapstroom mag snoei echter nooit in het voorjaar plaatsvinden. Een vormboom wordt vaak gekozen omdat die beter past in een kleine tuin dan een normale boom. Acer campestre wordt ook vaak als haagplant toegepast omdat snoei buitengewoon goed wordt verdragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts