dinsdag 10 januari 2017

Paleis versailles

Haal het beste uit je sightseeing! Jouw officiële ticket retailer! Reserveer online, laagste prijzen. Book Priority Access With Audio Guide, No Print Required.


Het volledige landgoed bedraagt ruim 8hectare.

De tuin werd in de 17e eeuw aangelegd door de landschapsarchitect André le Nôtre, die een toonbeeld van de ideale Franse formele tuin creëerde. Versailles is het bekendste en grootste paleis in Frankrijk. De tuin is aangelegd met een geometrisch patroon van paden, struiken, bloemperken en bomen. Je koopt kaartjes voor paleis en tuin apart van elkaar. Naast het gebouw zelf, wilde Lodewijk namelijk ook de meest schitterende tuinen om zijn paleis.


Uiteraard moesten die tuinen exotisch en volgroeid zijn en bovendien niet te klein. Plan zorgvuldig wat u wilt ziet, omdat zelfs een hele dag niet genoeg is.

Een groot deel van het paleis is alleen toegankelijk tijdens rondleidingen. Het paleis is gesloten op maandag en tijdens officiele Franse feestdagen. Er stond toen alleen een klein dorpje en een kerk. Eind 17e eeuw kwam een walm van urine, reukwater en zweet de bezoekers tegemoet, af en toe met een beetje poep vermengd.


Wie niet meer wist waar hij was, hoefde alleen maar even diep in te ademen. Het kasteel is gelegen op een 8hectare groot terrein in het Franse departement Yvelines. Sterker nog, ze eiste een eigen paleis (je).


Marie Antoinette claimde deze paleizen en voegde daar een aantal idyllische, rustgevende gebouwen aan toe. Dit extravagante paleis , gebouwd tijdens de regering van Lodewijk XIV, is niet het oudste of grootste kasteel van Frankrijk, maar als er één paleis echt koninklijk en beroemd is, dan is het toch wel dit paleis. Het biedt accommodatie met gratis WiFi in alle ruimtes.


De ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. Maar héb je het beroemde paleis en zijn tuinen nou al gezien? Zeker doen, lees hier waarom.


Bewaar dan ook deze praktische tips van Nicky die er al vaker is geweest. Koning Lodewijk XIII liet op een groot stuk grond een met rood bakstenen opgetrokken jachtslot bouwen.

De tour is inclusief vervoer vanuit Parijs. Na uw tour door het paleis kunt u genieten van vrije tijd om de schitterende tuinen in Franse stijl te verkennen op uw eigen tempo. Vooral de buitenkant is van een buitengewone schoonheid in verhoudingen, materialen en detail.


De binnenkant is dat tot zeker hoogte ook. Gratis reservering, wijziging an annulering. In het begin van de zeventiende eeuw was het nog een klein jachtslot, amper een tachtig jaar later was het veranderd in het grootste paleis ter wereld waaruit Lodewijk XIV Frankrijk regeerden. It began with the original château, with the brick and stone and sloping slate mansard roofs of the Louis XIII style used by architect Philibert Le Roy.


Hij staat bekend als de Zonnekoning, dat was omdat hij zichzelf als het middelpunt van de wereld zag. In en om het paleis staan ook veel beelden van hem geïnspireerd door de Grieks-Romeinse kunst. Hij gaf ook vaak heftige feesten in staatsappartementen, waar honderden mensen op af.


De Koningssprong met zijn meter was in die tijd de hoogst spuitende fontein van Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts