dinsdag 11 april 2017

Soorten natuursteen

Soorten natuursteen

Alle soorten Tuintegels online! Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Het eerste gebruik van natuursteen in de Nederlandse architectuur gaat terug tot de middeleeuwen toen kerken gebouwd werden met tufsteen uit de Eifel.


Soorten natuursteen

In Zuid-Limburg werd veel mergel gebruikt voor de bouw. Soorten natuursteen in België en Nederland. Achter de naam ‘ natuursteen ’ gaan vele soorten schuil, met elk weer duizenden varianten. Elke soort natuursteen heeft zijn eigen verhaal. Natuursteen Stefano heeft veel kennis over natuursteen en wil die graag met u delen.


Het ontstaan van natuursteen is een wonderbaarlijk proces van moeder natuur en elke soort wordt op een andere manier gevormd. Welke natuursteen soorten zijn er? Hierdoor heeft elke soort zijn eigen specifieke eigenschappen.


Soorten natuursteen

Maandag-Vrijdag: 13:– 17:(of per afspraak). Keuze uit verschillende soorten natuursteen. U kunt bij Ella natuursteen kiezen uit verschillende soorten natuurstenen keukenbladen. We hebben uiteraard een ruime collectie Belgisch hardsteen. Deze steensoort is voor gebruik in keukens en badkamers bijzonder geschikt.


Bent u meer gecharmeerd van marmer of graniet in uw keuken? De meest toegepaste soorten binnen de bouw zijn graniet, hardsteen, marmer, leisteen en kwartsiet. Dankzij de grilligheid en onuitputtelijke variatie aan natuurlijke tekeningen en kleuren geeft natuursteen een meerwaarde aan een ruimte.


Natuursteen is een tijdloos materiaal dat kan bogen op een levensgeschiedenis van miljoenen jaren. De vorming van natuursteen is zo oud als de aarde zelf en is een proces dat nog steeds doorgaat. Er bestaan heel wat soorten natuursteen. Ze komen ook telkens met hun eigen specifieke eigenschappen, voordelen en nadelen. Een aantal soorten zijn zeer gekend en populair in onze regio’s.


We trachten je een klein overzichtje te geven, maar een leverancier met kennis ter zake zal je hierin ook meer uitgebreid kunnen. De natuursteen soort graniet bestaat vooral uit veldspaat (kristallen) die de graniet zijn kleur geven, zwarte biotiet en kwartskorrels die er uitzien als gelei. Rood- en bruintinten komen veel voor. Graniet is in vele kleuren leverbaar. Deze natuursteen typeert zich door zijn ruw, natuurlijk uitzicht.


Leisteen is voornamelijk gekend als geschikt materiaal voor dakbedekking. De laatste jaren kent dit materiaal echter ook een enorme opmars voor gebruik als vloer-, gevel of wandbekleding binnen en buitenshuis. We geven u namelijk graag iets te kiezen. Omdat smaken verschillen, maar ook omdat toepassingen verschillen. Niet al het natuursteen is geschikt voor iedere toepassing.


Kies uit tientallen soorten natuursteen voor je woning Van de Verenigde Staten tot Spanje en Australië: natuursteen is te vinden in woningen over de hele wereld. Marmer wordt bijvoorbeeld gebruikt in keukens en badkamers. Hierdoor is natuursteen verkrijgbaar in veel kleuren.


Er zijn verschillende soorten natuurstenen. Overal op de wereld wordt natuursteen gewonnen uit steengroeven. Als specialist op het gebied van natuursteen , kunnen wij alle soorten natuursteen leveren. Alles wordt op maat geleverd.


Natuursteen soorten bekijken alle soorten natuursteen overzichtelijk gepresenteerd. Den Hollandsche biedt grafmonumenten in de meest uiteenlopende kleuren en soorten natuursteen , variërend van graniet tot Azul Macauba. Meer informatie over onze showroom.


Soorten natuursteen

Stuk voor stuk geven ze je woning een uniek karakter. Het kan echter een hele uitdaging zijn om de juiste steen te vinden voor jouw woning. Dit kan een reden zijn om voor een keramische variant te kiezen, vooral als men een strakke, glimmende donkere vloer zoekt.


Niet elke natuursteen is gevoelig voor vlekken en dit is ook goed te voorkomen door de vloer goed te impregneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts