donderdag 27 april 2017

Kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin. Leg bijvoorbeeld een slingerpad aan en plant lage hagen om gedeelten van de tuin af te schermen.


Je weet zo niet hoeveel tuin er nog achter de haag ligt, waardoor deze groter oogt.

Werken in de hoogte, bijvoorbeeld met kleine bomen, gaat ook goed in een kleine tuin. Heb jij zelf een kleine tuin en een goede, groene oplossing bedacht voor de tuinafscheiding laat dit dan even weten. Of heb je nog eigen tips voor het inrichten van een kleine tuin ? Reageer door hieronder een reactie te plaatsen.


Veel mensen in Nederland hebben gelukkig een tuin , maar vaak is dat in ons kleine landje wel een kleine tuin. We schrijven vaak over tips voor de kleine tuin , omdat je ook met weinig vierkante meters kunt genieten van veel groen om je heen. De kleine tuin die bij dit huis hoort, heeft een fijne loungeplek gecreëerd. Verticaal tuinieren is natuurlijk ideaal in een kleine tuin en zelf een verticale kruidentuin maken is ook nog eens heel erg leuk.


Nog een leuke zelfmaker voor een kleine tuin : een houtopslag maken.

Gebruik de tuin als verlengstuk van je woonkamer. Bekijk het stappenplan voor de kruidentuin. Hierbij is een open zichtlijn belangrijk. Bij het te druk inrichten van je kleine tuin verlies je de inkijk in eigen tuin en dat zou zonde zijn. Terras in een kleine tuin.


Ga bij een kleine tuin niet voor allerlei hoekjes, maar kies voor één terras. In een kleine tuin moet je keuzes maken. Liever een paar wensen optimaal uitvoeren dan alles in mini-formaat in de tuin proppen.


Mede door de schaduw valt bijvoorbeeld een gazon al snel af. Hiervoor in de plaats kan je aan halfverharding (grind) denken, of een kleine vijver. Een fijne omgeving voor uw baby, een plek waar uw peuter lekker kan spelen met andere kinderen.


En natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat uw kind in goede handen is. Hét stappenplan voor het inrichten van een kleine tuin. In de stad mag je al heel blij zijn met een kleine tuin , maar het inrichten van zo’n buitenruimte kan nog weleens lastig zijn. Net als het inrichten van een kleine ruimte vraagt het om een beetje creativiteit.


En daar komt nog wat bij kijken. Kleine tuin en geen idee hoe het aan te pakken? Ga dan naar tuinvrouwhuisman.

Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien. Wanneer u rekening houdt met de juiste verhoudingen zijn groenblijvende bomen ook geschikt voor de kleine tuin. Een vraag die ons vaak gesteld wordt is welke groenblijvende bomen voor de kleine tuin geschikt zijn. In dit blog wil ik daar wat meer uitleg over geven.


In de eerste plaats is ‘de kleine tuin ’ relatief. Ook de ligging is van belang. Sierbomen voor de kleine tuin. Waarom willen mensen sierbomen voor de ( kleine) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte. De plantvakken zijn afgezet met een wintergroen buxushaagje, zo blijft de vorm van de tuin in de winter ook zichtbaar.


Er moeten voldoende wintergroene planten in een tuin staan en niet alleen gefocust op de zomer. Tips voor een kleine tuin. Naast kleine bomen is er nog zoveel meer mogelijk om te kunnen genieten van tuinen met een kleinere oppervlakte.


Benieuwd hoe jij je kleine tuin optimaal kunt gebruiken? De toegepaste planten en grassen staan in verhouding met het aangelegde terras, terwijl het lijnenspel voor diepte en optische vergroting zorgt. Redelijk kleine tuin met natuurlijk zwemvijver waarbij de planten zorgen voor het filteren van het water. Pure lijnen, eenduidige materialen (hout en beton) en een mooi detail om een boom uit een vlonder te laten komen. Goede architectuur om een kleine tuin ruimtelijk te kunnen maken.


Bomen geschikt voor een kleine tuin In de tuincentra worden volop bomen aangeboden. Maar zijn die bomen ook geschikt voor je ( kleine) tuin ? Je zou dat eigenlijk wel verwachten, maar het tegendeel is waar. Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan voor het ontwerpen van een kleine tuin.


Eens je een akkoord hebt met de tuinarchitect over het ontwerp voor je kleine tuin , kan de effectieve aanleg gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts