dinsdag 11 april 2017

Chemische ankers plaatsen

Direct online te bestellen. Gereedschap bel of mail ons gerust. Vind chemische ankers als je nu zoekt. Bespaar tot wel via kiesproduct. Koop nú Anker in onze Webshop of de Bouwmarkt!


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.

Rien van Ravenhorst Hoe gebruik je een chemisch anker ? Het gebruik van een chemisch anker is eenvoudig maar u dient wel een aantal dingen voor te bereiden. Deze instructievideo toont hoe je zware lasten in volle. Montage van chemische ankers Het monteren van chemische ankers is niet een moeilijke klus, mits u de instructies van de fabrikant juist opvolgt. Hierin zit een afgemeten hoeveelheid componenten hars voor de juiste diameter.


Om iets aan je muur te hangen heb je pluggen nodig. Met een plug in de muur zorg je ervoor dat de schroef voldoende grip krijgt op de ondergrond. Er zijn veel verschillende soorten pluggen.


In dit stappenplan van GAMMA lees je per soort plug hoe je deze in je wand plaatst.

Na uitharden van het chemische anker ontstaat een sterke verbinding met de omgeving (metaal, steen, beton e.d.). Een chemisch anker is een anker of plug gevormd door een chemische reactie van geïnjecteerde stoffen. Als het anker nog plastisch is, wordt de plug, bout of draadeind ingebracht. Groot voordeel ten opzichte van mechanische verankering is de kleine hart-op-hart afstand.


Doordat chemische verankering geen last heeft van spreiddruk is het mogelijk om de boorgaten dicht bij elkaar te plaatsen zonder dat dit negatieve gevolgen heeft. Dan biedt een chemisch anker soelaas. Bijvoorbeeld om een draadstang of wapeningsstaaf a. Het reinigen van boorgaten bij mechanische ankers behoort hierdoor tot het verleden en bij chemische ankers hoeven de boorgaten slechts uitgeborsteld te worden, teneinde een optimale hechting aan de boorwand te verkrijgen. Ik had mij al voorgenomen om ze per gat te vullen en direct het anker te plaatsen. Als u weet hoe u met pluggen moet werken is het een kleine moeite om chemisch ankers te plaatsen.


Soms is een traditionele mechanische bevestiging niet voldoende. U begint namelijk net als bij pluggen met het boren van een gat, waarin u de chemische capsule plaats. Door hier de draadstang stevig in te draaien barst de capsule open.


Je moet ook rekening houden met de diameter van het anker. Het is van belang dat die niet te klein is, want het anker moet toch de last kunnen dragen. Anderzijds moet je die ook niet te groot nemen. Eenvoudig online bestellen bij HORNBACH. Wanneer men een chemisch anker plaats bij holle materialen kan de vloeistof weglopen waardoor de hechting met de directe omgeving niet optimaal verloopt.


Met het inbrengen van een huls of zeef creëert men een zone waar het product geconcentreerd blijft, maar tegelijk uit kan lopen om voldoende in contact te komen met het omliggende materiaal.

Chemisch anker grijs, 280ml. Ik gebruik doorgaans draadeind welke ik later op maat knip met een speciale kniptang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts