vrijdag 14 april 2017

Bruine ratten vangen

Snel en effectief je huis ratvrij met de KB Home Defense rattenval. Groot assortiment rattenvallen en klemmen om effectief ratten te bestrijden. Speciaal voor gebruik in de Professionele Veehouderij. Verken Vang vanuit een vakantiehuis.


Nu eenvoudig online boeken!

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Ratten vangen met vallen betekend wel dat ze gecontroleerd moeten worden. Dode ratten dienen opgeruimd te worden anders gaan ze stinken en overlast van vliegen bezorgen. Dat is wat je juist niet wilt.


Zie hier onze professionele vangmiddelen voor ratten. Je zult zien dat dit een effectieve manier van ratten vangen is. Als professioneel ongediertebestrijder heb ik me zelf gespecialiseerd in gifvrije methodieken en toepassingen voor het vangen van ratten en muizen.

Ik ben tegen het gebruik van rattengif om verschillende redenen. Gifvrij ratten vangen is een hele. De bruine rat is een omnivoor. Dat wil zeggen dat bruine ratten alles eten, zowel plantaardige als dierlijke voedingsmiddelen. Het ligt voor de hand te denken dat deze alleseters ook letterlijk alles eten.


Op plekken waar veel bruine ratten voorkomen, zijn ze ook overdag te zien. In braakballen van kerkuil komen soms resten van jonge ratten voor. Voor het vangen van volwassen bruine ratten zijn de klemmen die in de handel zijn aan de kleine kant.


Bruine ratten vangen is een behoorlijke uitdaging maar lang niet onmogelijk. Een aanrader is om het probleem zonder het gebruik van gif aan te pakken en een val te gebruiken waarbij de ratten onmiddellijk en humaan worden gedood. Dan moet u de bruine rat vangen of bestrijden. Een bruine rat vangen is niet alleen erg moeilijk, maar ook niet zonder gevaar.


Heeft u last van een kleine rattenplaag dan is het plaatsen van rattenklemmen vaak voldoende. Is de rattenplaag echter groot dan is het ratten vangen met alleen maar rattenklemmen niet afdoende. Wij kunnen bruine ratten bestrijden door bijvoorbeeld fretten in te zetten.

Het vangen van ratten door middel van rattenklemmen moet dan gecombineerd worden met rattengif. Deze methode wordt fretteren genoemd. Zwarte ratten komen plaatselijk voor in Nederland en Vlaanderen. Wil je ratten zelf bestrijden, maar heb je geen idee hoe?


Ratten bestrijden doet u bij voorkeur niet met gif, maar met een klem of vangkooi. Als u ratten ziet, is de kans groot dat het gaat om de Bruine Rat. Op deze video wordt een transparante deksel getoond. Er worden door ons echter rattenkisten met zwarte deksel geleverd daar in de praktijk blijkt dat met donkere rattenkisten beter wordt gevangen. De aangeboden vangkooien zijn prima geschikt voor het vangen van een rat.


Past een rattenklem wellicht beter bij uw situatie? Bekijk dan onze rattenklemmen in de categorie Klemmen en vallen. Let altijd op bij het vangen van ratten dat u een kooi uitkiest die groot genoeg is.


Als je ratten op zolders hebt zitten, dan heb je wellicht te maken met zwarte ratten. Zitten ratten onder vloeren of in een kelder dan heb je veel kans dat je met bruine ratten te maken hebt. Heb je daarentegen last van gangen die in de gracht- of slootkant zijn uitgegraven dan is de kans groot dat je met de familie van de woelmuizen te maken hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts