maandag 3 april 2017

Bamboesoorten

Ook de uitlopervormende bamboes lenen zich goed voor het maken van een bamboehaag. Bent u op zoek naar een geschikte niet woekerende bamboe? Wij hebben vele bamboesoorten ! Gebruik onze handige keuzehulp en vindt de bamboe die u zoekt.


De meeste bamboesoorten zijn winterhar wintergroen en hebben een mooie natuurlijke uitstraling.

Voorheen werd bamboe minder snel gekozen vanwege de kans op woekering. Logisch, daar zit je ook echt niet op te wachten. Gelukkig zijn er inmiddels betere mogelijkheden. Met name veel lage bamboesoorten vertonen een groeikracht die zijn weerga nauwelijks kent. Het is bekend dat bamboe soms zelfs complete straattegels ‘licht’ of met wortelstokken door de vijverfolie heen groeit, met alle gevolgen van dien.


Er moeten vaak maatregelen worden genomen om de planten in toom te houden. We noemen er een paar: Phyllostachys nigra, deze bamboe is een polvormende, groenblijvende struik.

Het blad is lancetvormig, groenblijvend en zit aan slanke groene scheuten die in het tweede of derde jaar zwart worden. Wel kunnen de uitlopers in het vroege voorjaar tegen de nachtvorst beschermd worden dmv een mulchlaag. Snoei lelijk geworden stengels ook niet te snel weg. Zeker de niet woekerende bamboesoorten slaan immers de meeste energie op in hun stengels. We hebben maar één bamboefamilie, de Fargesia, die weer onderverdeeld is in verschillende soorten, en waarvan we per soort weer verschillende variëteiten hebben (meer dan in totaal), welke u kunt selecteren op eigenschappen met behulp van onze keuzehulp.


Onze keuzehulp zoekt vervolgens naar de bamboe die u zoekt! In ons aanbod bamboe hebben wij tal van soorten bamboe niet woekerend. Zo kunt u de bamboe perfect onder controle houden. Dit is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom. Van de kleursymboliek tot en met de bereidingswijze van verschillende soorten bloemen kun je hier hier vinden.


De laag blijvende bamboesoorten zijn de Pleioblastus en de Sasa soorten. Bamboes onderhouden Gebruik bij de woekerende bamboe altijd wortelbegrenzer om het uitstoeien van de halmen tegen te gaan. Er zijn ook bont gekleurde bamboes.


Toch kan deze plant heel goed als afscheiding dienen. De snoei bestaat uit twee fasen.

Natuurlijk is de bamboe wel wat bijzonders. Meerdere malen per jaar bezoeken wij onze vaste leveranciers, de bamboe plantages en de boeren om hen te ondersteunen. Zoek in de boomsoorten op Bomenbieb. Dit is een strook plastic die je tot zestig centimeter ingraaft, de wortels van woekerende bamboesoorten botsen hier tegenaan.


Ze wortelen oppervlakkig en gaan niet onder het scherm door. Het loopt hierna weer fris uit en zal vertakken. Niet woekerende bamboe is een groene winterharde tuinplant. Lees hier meer over het snoeien, hoogtes, breedtes en de diverse niet woekerende bamboesoorten ! Wij als niet woekerende bamboekweker vertellen u graag meer over de specifieke eigenschappen van niet woekerende bamboe (fargesia).


De stengels zijn daarentegen verhout en stevig. Op een enkele uitzondering na zijn alle bamboesoorten bladhoudend. In principe adviseren wij polvormige (Fargesia), dus niet-woekerende bloeiveilige soorten te gebruiken.


Bamboe behoort tot de familie der grassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts