donderdag 4 juli 2019

Mollen bestrijden tuin

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen.


Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen.

Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld. Hark de overgebleven aarde over het gazon. De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Kan je mollen in je tuin voorkomen?


Wordt u ook zo gek van die molshopen in uw tuin , heeft u last van een of meerdere mollen in de tuin ? Hoe en met welke middelen? Bestrijden van mollen in de tuin ! Maar hoe kunnen wij deze dieren natuurvriendelijk bestrijden. Ik val maar gelijk met de deur in huis.

Een zeer doeltreffend middel tegen mollen in je tuin is de mollenklem. Als je er voor kiest om de mollenklem te gebruiken, dan weet je zeker dat dezelfde mol nooit meer je tuin zal betreden. Dit zijn overigens methoden om mollen echt te doden, mollen vangen en mollen verjagen zijn ook opties. Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. Dan heb ik een tip voor efficiënt èn diervriendelijk mollen bestrijden.


Waarom zou u het dan niet toepassen in uw tuin ? Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen.


De mol moet het van zijn gehoor hebben. Tuin en gazon liggen er piekfijn bij tot de schrik van elke tuinliefhebber opduikt. Van tuinhout tot sierbestrating! Tips voor effectieve mollen verjagen en mollenbestrijding.


Naast professioneel advies, lees je hier ook wat je zelf aan overlast kan doen. Dit kan enorm veel overlast veroorzaken. Er zijn veel verschillende manieren om deze mollen in je tuin weg te jagen of te weren.


Plaats bijvoorbeeld een in de grond gegraven hek om de mollen tegen te houden of ontmoedig ze door bepaalde planten in je tuin te planten waar de mollen niet dol op zijn. Deze kleine en ogenschijnlijk schattige diertjes graven gangenstelsels om regenwormen te vinden.

Die zijn namelijk een echte lekkernij. Terwijl de mollen ernaar graven, kunnen zij je zorgvuldig aangelegde tuin compleet verwoesten. Een kant-en-klaar tunnelstelsel van een eerdere mol maakt je tuin extra aantrekkelijk voor mollen.


Wanneer je de mol doodt, wordt zijn plekje al gauw weer ingenomen door een soortgenoot die op zoek is naar een nieuw territorium. Huis- tuin-en -keukenmiddeltjes die vaak geadviseerd worden, zoals mollen bestrijden met flessen of mollen bestrijden met water, werken vaak niet goed tegen de mol in jouw tuin. Met een mollenverjager of een mollenklem kun je de vervelende gravers in jouw tuin bestrijden en zorg je dat ze wegblijven.


Het meest effectief mollen bestrijden kan met mollenvallen. Er bestaan twee soorten mollenvallen, namelijk mollenvangkokers, waarmee je de mol levend vangt in een buisvormige val om hem vervolgens elders vrij te laten, en mollenklemmen die de mol niet sparen. Als ze ergens niet door kunnen graven, keren ze weer om en gaan ze ergens anders verder. Een heel effectieve maar ook arbeidsintensieve manier om mollen uit je tuin te houden, is door je tuin helemaal te omheinen met gaas. Het antwoord is gelukkig simpel, je kunt mollen namelijk eenvoudig bestrijden en voorkomen met een handige mollenverjager.


Hoe dit werkt, leggen we je hieronder graag uit! Mollen definitief bestrijden. Help: een mol in de tuin ! Het kan je zomaar overkomen: een mol in de tuin.


In ons blog leggen we uit hoe je dit het makkelijkst kunt doen! Gedurende deze periodes zijn ze het actiefst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts