vrijdag 4 oktober 2019

Doordragende aardbeien kopen

Geen tijd om zelf boodschappen te doen? PLUS bezorgt wanneer het jou uitkomt! Extra snel je boodschappen in huis? PLUS Express: over uur op jouw adres. Maak je eigen PLUS account.

Snel, flexibel en tijdbesparend! De PLUS app maakt het je makkelijk. Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14.


Dit ras produceert middengrote aardbeien met een goede, zoete smaak. De foto is een indicatie van de maat. Afhankelijk van het ras en de leeftijd van de plantjes kunnen ze er anders uit zien.

Met doordragende rassen aardbeien plukken van juli tot eind september. Doordragende aardbeiplanten geven in vergelijking tot de “juni dragende aardbeiplanten” over een langere periode aardbeien. Al tijdens de eerste pluk gaan ze opnieuw bloeien en aardbeien vormen waardoor de plukperiode bij goed weer soms wel door kan gaan tot in oktober.


Dit lukt allemaal beter als je deze aardbeien in pot teelt. Bij de teelt in pot hangen ze vrij. Aardbeien zijn vrij makkelijk in pot te telen.


Het voordeel van doordragende aardbeien , ten opzichte van eenmaaldragende aardbeien , is dus vooral dat je vaker kunt oogsten. Zo kun je langer van heerlijk vers geplukte aardbeien genieten wanneer je doordragers zaait. Juni-dragers, zoals aardbei ‘Gigantella Maxim’, geven iedere lente gedurende een periode van 2-weken aardbeien.


Deze aardbeijenplant levert over het algemeen de grootste vruchten op. De aardbeienplanten hebben ook veel uitlopers. Doordragende rassen, zoals aardbei ‘Ostara’, geven gedurende de hele zomer bloemen en (wat kleinere) vruchten. Plant aardbeien op een goed doorlatende grond (bijvoorbeeld potgrond) met weinig meststoffen. Er zijn veel verschillende aardbeien met verschillende rijptijden, smaken en zelfs kleuren.


Ik raad aan om de meibloesems weg te knippen om een steviger gewas te kweken tegen de tweede en latere bloei.

Vroeger waren doorbloeiende aardbeien van een minderwaardige kwaliteit, met de nieuwere soorten en de trend om te kweken op een kleinere oppervlakte is het zeker aan te bevelen om doordragende rassen te overwegen. De doordragende aardbei Ostara is een prachtige aardbeienplant voor de particuliere tuin. Ostara begint reeds in April te bloeien en gaat door tot einde van de zomer.


Ze geven sappige dieprode vruchten met een uitstekende smaak. Het verschil zit hem in de manier van bloeien: doordragers maken het hele seizoen door nieuwe bloeistengels. De opkweek van jonge planten komt wat minder nauw dan bij de eenmalige dragers, omdat de bloeiaanleg in hetzelfde jaar plaatsvind. Onze collectie aardbeien bestaat voor een deel uit zeldzame oude rassen, die slechts mondjesmaat leverbaar zijn. Het kan dus zijn dat de wachttijd lang is.


In juli wordt jaarlijks een nieuwe teelt door onze kweker opgepot, welke in augustus-september wordt geleverd. In april-mei kunnen we een deel van dit sortiment aanvullen. Van planten die in het voorjaar zijn opgepot kun je nog het hetzelfde jaar aardbeien plukken.


Voor een goede oogst volgend jaar plant je het best de junidrager aardbei voor half. Vanaf dit jaar zijn er ook biologische planten van doordragende rassen beschikbaar. Bovendien zijn eigen geteelde en geplukte aardbeien zo van de grond het lekkerst. Dit komt omdat ze echte warmte krijgen en niet ergens in een kas hebben gestaan.


Het plukken van aardbeien komt wel secuur. Regels voor het planten en een goede oogst van aardbeien zijn niet moeilijk, want het zelf verbouwen van aardbeien is heel eenvoudig. Uitlopers losmaken en planten Het maken van uitlopers kost de plant energie.


Mest en potjes zijn nog wel te koop. Alvast allemaal veel tuinplezier. Bestelling vanuit het buitenland? Iedereen wil toch wel van die heerlijke rode, zoete aardbeitjes in de tuin?


Het best vermeerder je de planten via de uitlopers die.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts