vrijdag 4 oktober 2019

Samen lezen

Dosering van 2en 400mg. Hoogste percentage actieve S vorm. Boek het Lazen BB, Carpentras. U krijgt direct een bevestiging.


Geen verzendkosten boven de € 2- Snel geleverd Studentenkorting JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in je browser.

Je moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten. Lees om de beurt één rij woorden in seconden. De twee niveaus wisselen elkaar om de paar regels af. De beginnende lezer leest het lagere AVI-niveau.


Een meer ervaren lezer, ouder of leerkracht, leest de moeilijkere zinnen op een hoger AVI-niveau. Iedere donderdag lezen wij samen van 11. Odensehuis in Amsterdam Noord Ook lezen we eens in de maand met Hindoestaande vrouwen in Amsterdam Oost en met Ouderen in de wijk in de Banne.


Bij het samen lezen met een boek kan het zo zijn, dat het boek te makkelijk is voor het oudere kind en te moeilijk voor het jongere kind.

Dat is een uitstekende keuze in de context van een cursusgroep met een docent, maar voor de een-op-een-situatie of kleine groepjes van vrijwilligers niet goed vorm te geven. In kleine groep proef je van teksten uit alle windstreken en wissel je van gedachten. Een passionele lezer begeleidt het gesprek. DE DAGEN leest elke dag wel ergens.


Deze gezinsbijbel staat vol met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. Zo komen bekende en lastige verhalen uit de Bijbel dichtbij. Het kan ingezet worden na het succesvolle Beter lezen van Marilene Gathier en Dorine de Kruyf.


Elizabeth Termeer was docent NTen materiaalontwikkelaar bij het roc ID College. Hun woordenschat is te klein of ze hebben te weinig algemene kennis. Je doet dat op een ongedwongen manier door om beurten te lezen , te praten over het verhaal en over de wereld om hen heen, door voor te lezen en door taalspelletjes te doen.


Korte leesteksten met vragen en oefeningen over het leven in een gewone straat ergens. Samen aan de slag met samenlezen. Er staat een workshop over samen lezen op het programma van de IGEL-conferentie in het Noorse Stavanger. Jane Davis verzoekt de aanwezigen zich in te leven in de doelgroep van haar organisatie The Reader: mensen die niet graag lezen en die kampen met drugs- en alcoholverslaving, ziekte of moeizame relaties. De boeken uit de serie Kleuters samenleesboeken zijn voor kleuters die zelf willen lezen.


In het verhaal doet een kleuter ontdekkingen met woorden en letters. Ze worden aan de kleuter voorgelezen door een ervaren lezer.

Zo lees je samen een leuk verhaal! Toneellezen - Op kamp - Zwijsen BE Toneellezen biedt een andere vorm van samen lezen. Twee lezers (of meer) nemen de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. De lezers voeren eigenlijk samen een toneelstukje op, maar dan zonder podium.


De teksten bestaan voornamelijk uit dialogen, zodat de lezers elkaar steeds afwisselen. Bas zit in groep van de Jenaplanschool Gorkum en Mehari volgt een inburgeringscursus op de leslocatie van VluchtelingenWerk Gorinchem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts