donderdag 3 oktober 2019

Wat kun je doen tegen spinnen

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Giftige stoffen in middelen tegen spinnen zijn bijvoorbeeld pyrethrinen of pyrethroiden.


Fel licht trekt bijvoorbeeld zowel insecten als spinnen aan. Voor je tuinlampen zou je dus minder fel licht moeten gebruiken. Vaker stofzuigen kan ook helpen, maar als je spinnen opzuigt, moet je de zak wel meteen weggooien. Pak een bezem en laat ‘m daarop vallen. Loop dan met de bezem naar buiten.


Maak een rondje door je huis om op zoek te gaan naar scheuren en gaten. De meeste spinnen komen via deze plekken de woning binnen. De gaten en scheuren kun je makkelijk dichtmaken met kit.


Als je last hebt van spinnen in je huis, dan heb je waarschijnlijk last van een heel klein percentage van alle spinnen die in je huis leven. Zorg er ook voor dat je alle gaten en kieren in je huis dichtmaakt. Zo krijgen spinnen geen kans om je huis in te komen.


Diervriendelijke tips tegen spinnen. Als je de spinnen uit de weg wilt ruimen op een diervriendelijke manier, probeer ze dan op te vangen en buiten te zetten. Gebruik hiervoor een potje of een zogenoemde spinnenvanger. Vervolgens kun je hem misschien zien zitten in de plastic opvangbak. Als ie minuten niet heeft bewogen na het uitzetten van de stofzuiger, leeg de inhoud dan in de container buiten.


Veel spinnen in huis: Wat is teveel en wat kun je eraan doen Een spin komen we allemaal weleens tegen in onze huizen. En zolang dat daarbij blijft is er weinig aan de hand. Maar in sommige periodes of sommige huizen lijkt het bij tijden een ware invasie. Spinnen weghouden uit je huis en tuin.


Veel mensen zijn bang voor spinnen en doen dit dan ook liever niet. Hier zijn een paar manieren waarop je een spin kan vangen zonder dat je de blote hand gebruikt. De ouderwetse glas papier truc.


Wat kun je doen tegen spinnen

Bang voor spinnen zijn voelt vaak een beetje dom, maar spinnenangst kan super vervelend zijn. Wat te doen tegen spinnen ? Als je een spin in je huis hebt gezien kun je er slapeloze nachten door krijgen. Vooral als je alleen woont en je bang voor spinnen bent is het heel vervelend dat je niet even iemand kan roepen die de spin voor je opruimt. Ik ben lichtelijk fobisch voor deze achtpotige wezens en normaal frontpage.


Ja, want mocht het je zelf niet lukken, dan kun je alsnog een professionele mollenbestrijder inschakelen. Het liefst wil je een mol zo snel mogelijk verjagen, maar in een kleine tuin gaat dat iets makkelijker dan in een grote tuin. Bestrijden kan door de bladeren af te spuiten met een stevige straal water - als de plant daar tegen kan.


Je kunt ook de spint aanstippen met spiritus - gebruik een kwastje of een wattenstaafje. Mij helpt het vaak een plant een paar weken buiten te zetten. Zodanig dat slakken er niet bij kunnen. Bedek je fruitschaal met een net.


Tip: voor extra bescherming kun je je fruit en groenten in plasticfolie inwikkelen. Maak je vuilnisbak regelmatig schoon en gebruik altijd een vuilnisbak met deksel. Spataderen: wat kun je er zelf aan doen ? Over voeding, beenmassage en beweging.


Ook wandelen, fietsen, zwemmen en joggen zijn goed om spataderen tegen te gaan. Normaal gesproken kun je de planten en het plantensap op je huid wrijven tegen muggen, maar doe dat niet met goudsbloemen. Dit plantje heeft nog een paar andere superkrachten: de bladen en kroonbladen zijn eetbaar en kun je verwerken in salades.


En in de vorm van een zalf is calendula of goudsbloemzalf erg gewild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts