vrijdag 5 augustus 2016

Helmgras planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Buitenplanten al vanaf €online. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Lees beoordelingen van reizigers.

Speciale tarieven bij Agoda. Het is een pioniersplant die belangrijk is bij de vorming van duinen. De plant produceert lange wortelstokken en waar deze wortelstokken met licht in aanraking komen ontstaat een nieuwe spruit. Houdt van een standplaats in de halfschaduw en een goed doorlaatbare, matig vruchtbare grond. Ammophila arenaria, is een bladverliezend compact opgaand grijsgroen siergras, geelbruin verkleurend in de herfst.


De plant is zeer goed winterhar droogte tolerant, zeewind tolerant en verdraagt ook goed luchtvervuiling.

We vinden de soort vrijwel alleen in wat we wel de zeereep, dat wil zeggen de eerste duinenrijen, noemen. De plant rolt zichzelf op als het al te droog is, zodat het oppervlak waarop verdamping plaatsvindt kleiner wordt. Helmgras kopen bij Het Groene Paradijs. Bij Het Groene Paradijs weten we alles over de vele verschillende planten die we verkopen.


We vertellen u graag meer over deze bijzondere soort gras. De lange halmen zorgen voor de verspreiding op lange afstand. Onzichtbaar zijn de rhizomen of wortelstokken.


Van hieruit vormt helm nieuwe planten. Als dat zo is, volgt de helm het biestarwegras op. Helm groeit veel snelller en kan goed tegen onderstuiven. De duinvorming gaat dus veel harder.


Door het stuivende zand heeft helm ook minder last van vretende insecten. Als het ergens niet meer stuift, bijvoorbeeld omdat er veel andere planten groeien, wordt helm minder sterk door insectenvraat. Van Aalsburg plaatst niet alleen stuifschermen, maar verzorgt ook de aanplant van helm of helmgras.


Een forse, taaie, grijsgroene pioniersplant, die de duinen beschermt tegen water en wind en dus belangrijk is voor duinvorming.

Dus in het najaar na de bladval en in het voorjaar voor het “knoppen”. Je mag pas starten met het aanplanten als de planten in rust zijn. Als die elementen niet aanwezig zijn sterft het vaak af of verkleurt het.


Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel alternatieven die je gewoon in potgrond kunt planten. Ammophila breviligulata is een grootbloemig helmgras met grijsgroen blad. Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.


Duingras is een vaste plant die vooral in de duinen voorkomt. Planten zie onze aanbiedingen! De beste ondergrond is dan ook zand. De bladkleur is grijs groen. Deze soort helmgras wordt vooral gebruikt om de kust te verstevigen.


Gras – dat klinkt misschien een beetje saai. Daar wordt vooral de gewone soort (arenaria) voor gebruikt omdat die lange wortelstokken vormt. Gras is meer dan alleen de groene sprieten van je gazon. Je hebt ook tientallen soorten. Ook in de winter leveren ze een mooi silhouet op.


Er zijn wintergroene, lage, hoge en bloeiende siergrassen. Ze combineren mooi met vaste planten zoals Echinacae, Helenium, Verbena en andere late bloeiers. Daarnaast passen siergrassen mooi in een vijver- of Japanse tuin. Het zijn ideale planten om gaten in uw border op te vullen.


Siergrassen gedijen over het algemeen op vele bodemsoorten en hebben daarom niet veel bemesting nodig. Een beetje gedroogde koemest bij het aanplanten van jonge siergrassen is echter niet verkeerd. Hierdoor krijgt de jonge plant een goede start. Het is meestal niet nodig de jonge plant extra water te geven als de plant in de herfst geplant is.


Heb je te maken met een grote volwassen kluit, ga dan als volgt te werk. Deel de kluit met een stevige spa doormidden terwijl hij nog in de grond zit. Graaf vervolgens de gedeelde stukken op en til ze uit de grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts