dinsdag 2 augustus 2016

Knoflook tegen slakken

Knoflook , Allium sativum, is een plant uit de lookfamilie, (Alliaceae), ui, prei, bies- en daslook horen tot deze groep. Wetenschappers van de universiteit van Newcastle upon Tyne onderzochten potentiele slakkendodende middelen. Maak zelf knoflookspray tegen slakken , luizen en rupsen De één-kuur- tegen -alles-spray. Deze spray helpt tegen rupsen, slakken en allerlei ander ongedierte. Omdat deze spray olie (uit de knoflook ) en zeep bevat, blijft het aan de plant plakken en verstikt het luizen en de piepkleine.


Knoflook tegen slakken

Slakken bestrijden met knoflook. Net zoals bladluizen hebben slakken ook een hekel aan scherpe geuren. Hiervoor neem je een grote bol met knoflook , deze snij je in stukken en laatje een dag trekken in heet water.


Knoflook is dan ook een prima biologisch middel om slakken te bestrijden. Volgens je planten besproeien met dit aftreksel. Biologisch bladluis en slakken bestrijden met knoflook. Lees hier het recept dat je zelf kunt maken en ga aan de slag met het weren van slakken. Knoflook tegen slakken kan helpen, maar het moet dan wel op een structurele manier gebruikt worden.


Knoflook tegen slakken

Je kunt ook knoflook planten tegen slakken , maar de geur hiervan is niet altijd even sterk. Ze presenteerden vorige week op het Britse nationale wetenschapsfestival de resultaten van hun onderzoek naar negen potentiële slakkendoders. Naaktslakken wegjagen met knoflook : Knoflook kan worden ingezet als een natuurvriendelijk en goedkoop bestrijdingsmiddel tegen bladluis en slakken.


Knoflookthee is een beschermingsmiddel in de preventieve behandeling van schimmels. Het versterkt en ondersteunt planten in hun natuurlijke afweer. De behandelde planten zouden dan ook vogels afweren. De slakken kunnen dan niet meer eten en sterven na ongeveer dagen.


De aaltjes zijn onschadelijk tegen mens en andere dieren. Deze aaltjes worden ook vaak gebruikt tegen het bestrijden van emelten en engerlingen. Teentjes knoflook rondom de plant verspreiden. Tevens kan men ook een mix van water en knoflook in een plantenspuit planten besproeien. De gist trekt de slakken aan en eenmaal in het bakje verdrinken ze.


Er werd hier in huis wat geprotesteerd tegen het verspillen van dit vocht, maar in een oorlog moet je hard zijn, dus de bakjes werden gevuld. Ik had de eerste paar dagen heel veel rupsen in mijn bakjes. Misschien waren die ook medeverantwoordelijk voor mijn verdwenen kiemplantjes. Als je de ruimte hebt, kun je kippen nemen en los door je tuin laten lopen. Vogels lokken tegen slakken kan ook.


Knoflook tegen slakken

Daarbij helpt het als je geen katten hebt die de vogels weer verjagen. Laat u staan op kamertemperatuur. Goed schudden en in een pot met schroefdeksel zetten in de koelkast of op een koele plaats.


Hiermee kan je je planten besproeien en weg zijn de ongewenste. Ook de restanten van de borrel mogen de tuin in, slakken zouden namelijk ook niet van bier houden schrijven Raquel Sibie en Tanja Kok. En Anneke van der Meulen zweert bij een bolletje knoflook bij de plantjes, want ze houden niet van die geur. Waar slakken vaak in de tuin blijven, lopen mieren met gemak het huis binnen.


Groene Tuin Kruidentuin Tuinplanten Huis En Tuin Tuinen Tuinieren Groentetuin Landbouw Binnenplaatsen. Toen hebben we EscarGo gekocht, dat is een middel tegen slakken , ongevaarlijk voor de kleinkinderen! Een paar keer per jaar strooi ik een kleine hoeveelheid korreltjes als onderhou want als ik dat niet doe zijn er toch weer kleintjes. Sterker nog: knoflook is giftig voor slakken.


Knoflook planten in de (moes)tuin kan je dus helpen bij het bestrijden van slakken in de tuin. De laatste manier om slakken in de tuin te bestrijden heeft alles te maken met een oude, natte. Er zijn koperringen verkrijgbaar die rond een plant geplaatst kunnen worden om te voorkomen dat er slakken in de plant komen. Zorg wel dat bij de plaatsing van de ring daarbinnen de eitjes van slakken of volwassen slakken verdelgd zijn.


De meeste slakken hebben hun buikjes al vol en blijven roerloos zitten. Wat onmiddellijk opviel waren de smetteloos uitziende planten, nergens ook maar het geringste gaatje of andere beschadiging. Het geheim was om de twee à drie weken een bespuiting met.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts