dinsdag 4 april 2017

Fagus sylvatica purpurea

Bestel fagus speelgoed online. Ontdek ons unieke assortiment! Altijd het nieuwste speeldgoed. Stoer of juist meisjesachtig? Djeco Spelletjes online bestellen.

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Submissions on degradation and restoration of mountain ecosystems are welcome. De Carpinus krijgt vroeger in het jaar nieuw blad. Het is een van nature in Europa voorkomende boom.


Hij vormt geen doorgaande stam waardoor enten op een onderstam van vooraf bepaalde hoogte (bijvoorbeeld m) of aan stok doorkweken van laag geënte planten noodzakelijk is. De hoofdtakken groeien naar beneden gebogen, jonge twijgen hangen los naar beneden. Hierdoor ontstaat een opvallende haag met een rode kleur.

Fagus sylvatica ‘Purpurea ’ of atropunicea. Opvallend door zijn aparte bladkleur. De ovale tot eironde bladeren zijn aanvankelijk purperrood.


Later krijgen ze roze en crèmekleurige randen die sterk in breedte wisselen. Vormt op latere leeftijd een brede en enigzins kroon. Deze Riversii heeft in de zomer donkerder en roder blad dan de gewone zaailing rode beuk. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis.


Er is zowel een groene beuk als ook een rode beuk variëteit leverbaar. De populariteit van de beuk heeft deze te danken aan het mooie bla dat het grootste deel van de winter in verdorde toestand aan de struik blijft hangen. They finally turn bronze-gold in the fall. Door de rode kleur van deze beukenhaag is dit een mooi contrast in de tuin.


De Fagus behoudt zijn bruin verdord blad tot de lente en in mei wisselt hij van blad. De gladde stam is erg gevoelig voor zonnebrand en vooral de jonge bomen, die. Van de fagus sylvatica bestaan vele varianten. Een veel geziene variant is de purpurea , voluit fagus sylvatica atropurpurea.


Deze beuk heeft een paarse gloe maar wordt meestal rode beuk genoemd.

Hoe onderhoud ik de fagus sylvatica ? Het bruine blad blijft in de winter aan de boom mits de boom nog in een jeugdstadium verkeerd. Oude bomen verliezen hun blad in de winter. In het najaar verschijnen de beukennootjes. De boom bloeit onopvallende.


Ook kan deze boom aangeplant worden in een haag. Vaak staat de boom solitair, in een tuin of op een erf, vooral vanwege zijn opvallende verschijningsvorm. Het verschil zit in de bladkleur: de rode beuk heeft een schitterende, donkerpaarse bladkleur. Its foliage of broadly elliptic, lustrous, coppery to deep purple leaves, turns copper-red in the fall.


Branching to the groun its smooth, gray bark is truly stunning in the winter landscape. Dit type leibeuk behoudt in de winter zijn bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts