vrijdag 23 juni 2017

Hoe bestrijd je slakken

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service.


U betaalt geen verzendkosten.

Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Bestel Nu bij ReplaceDirect! Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld. Slakken kunnen een ware plaag zijn. Slijmerige zilversporen verraden hun aanwezigheid.


Toch tref je naaktslakken vaak aan in huis en daar laten ze vieze sporen achter die soms moeilijk te verwijderen zijn. Hoe bestrijd je naaktslakken in huis en hoe voorkom je dat ze terug komen? Wat kun je doen om naaktslakken het huis uit te jagen?

Naaktslak bestrijden Naaktslakken zijn net als de slakken met een huisje. Je kunt slakken in je tuin voorkomen door vooral planten te plaatsten die ze niet lusten. Wil je toch vraatgevoelige planten in je tuin, zet ze dan naast planten waar de slakken niet van houden. Veel geurende planten, zoals bieslook, houden slakken op een afstand.


Zorg dat je tuin netjes is, zodat de slakken weinig plekken hebben om te schuilen. Ik schreef er al eerder over: naaktslakken én huisjesslakken. Wat kan je ertegen doen, hoe kan je ze afschrikken of juist lokken en welke barrières houden ze tegen?


Een barrière voor slakken. Als je last van slakken hebt in de tuin, dan kan het zomaar eens voorkomen dat je slakken bestrijden moet. In dit artikel zorgen wij ervoor dat jij precies weet hoe je slakken bestrijden kunt. We hebben het dan over de slakken in de tuin.


Voorts zet je de slakken in een doos en geeft ze een andere plaats om te leven of begin zelf een handeltje in slakken slijm. Je hebt twee soorten slakken in de tuin: slakken met een huisje en naakte slakken. De naaktslakken richten de grootste schade aan. Let op: als je ze wilt bestrijden , doe dat op een ecologisch verantwoorde manier.


Tal van andere dieren leven namelijk van het eten van slakken. Laat padden in je tuin wonen. Padden houden van naaktslakken en zullen de slakken en andere insecten die je planten aantasten opeten als je ze een plekje geeft in je tuin.

Als je wilde padden probeert aan te trekken, zet dan een omgekeerde bloempot of een andere bak tegen een steen om een donkere schuilplaats voor ze te maken. Voor het vangen van slakken gebruik ik al jaren de schillen van uitgeperste sinaasappelen. De schillen leg ik met de holle kant tussen de planten waar slakken op af komen. Elke ochtend en avond ga ik alle schillen bij langs en verzamel alle slakken.


Ze beschadigen planten en bomen door de bladeren kapot te vreten. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Wij zetten voor je op een rij hoe je slakken kunt bestrijden.


Voor tuinliefhebbers zijn slakken in de tuin een crime. De grootste reden om slakken te bestrijden , is vanwege de schade die wordt aangericht aan gewassen. Om toch iets van je (moes)tuin over te houden, kun je het beste al vroeg in het voorjaar (rond maart) al beginnen met het bestrijden van de naaktslakken.


Hierdoor beperk je de kans op voortplanting, waardoor je een heleboel nieuwe slakken voorkomt. Hoe het best slakken bestrijden in aquarium. In toom houden van populatie en voorkomen van slakkenplaag. Zeker als je een aquanemix gebruikt om het mengsel te verspreiden. Maar er zijn wel een paar dingen waar je moet op letten om het goed te doen werken.


Hoe vermeng je de aaltjes met water, hoeveel water heb je nodig, hoe moet je gaan sproeien. Ik toon je hoe het moet om hiermee jouw eigen slakken met succes te bestrijden. Daarnaast zijn ze een belangrijk onderdeel in de voedselketen. Maar het voedsel van de slakken zelf is iets waar jij juist van wilt genieten en dat betreft de planten en bloemen in je tuin. Er zijn koperringen verkrijgbaar die rond een plant geplaatst kunnen worden om te voorkomen dat er slakken in de plant komen.


Zorg wel dat bij de plaatsing van de ring daarbinnen de eitjes van slakken of volwassen slakken verdelgd zijn. Heb je weleens van die vieze, glimmende sporen op de grond gezien die moeilijk te verwijderen zijn? Heel goedkoop en de moeite waard om het te proberen. Grote kans dat deze door naaktslakken veroorzaakt zijn. Maar hoe kan je naaktslakken in je huis bestrijden , en hoe kan je voorkomen dat ze terugkeren naar jouw huis?


Lees hier meer informatie over normale slakken bestrijden in je tuin. Deze kleisubstantie meng je met water en giet je over de aarde in je tuin. De aaltjes gaan vervolgens zelf op zoek naar de naaktslakken en zullen zicht in de slak nestelen.


Chemische bestrijding Dit zou de laatste optie moeten zijn om de naaktslakken te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts