vrijdag 23 juni 2017

Prunus caucasica

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Dit zijn beter vertakte planten.


De prunus laurocerasus caucasica is ook te koop in de webshop van haagplanten.

De informatie die u bij ons vindt kan zeker van pas komen als u op haagplanten. LeiLaurier is een prachtige bladhoudende en groenblijvende leiboom. Deze laurier is een snelle groeier, gekweekt in pot, dus met prachtig wortelgestel. In pot of doorgroeikluit, dus zomer en winter te planten. De bladeren zijn lang en smal.


Is de laurierkers wintergroen? De laurierkers is een dichte, wintergroene struik die meestal snel groeit en bijzonder sterk is. Het blad van de Laurocerasus Caucasica is glanzend donkergroen.

Bladvorm is langwerpig van á centimeter groot. Deze Laurier krijgt in mei witte bloemen. Caucacica is een hele sterke plant die nauwelijks vatbaar is voor ziektes. De Leilaurier is geschikt voor vrijwel elke grondsoort, alleen heeft de boom wel een hekel aan een te vochtige bodem.


Alle groenblijvende leibomen kunnen in de jonge jaren last van de vorst hebben. Caucasica bestaat twintig jaar en dat gaan we volop vieren, met leuke activiteiten voor de leden en de achterban. Deze laurierkers wordt vaak gebruikt in plantsoenen om zijn aantrekkelijke uiterlijk gecombineerd met zijn sterkte.


Hij bloeit in april en mei met kleine witte, komvormige, geurende bloempjes en heeft grote, glanzende, ovale en langwerpige donkergroene bladeren. Elke grondsoort is geschikt voor deze struik, maar hij staat het liefst in voedselrijke, waterdoorlatende grond. Wij leveren Prunus ‘Caucasica ’ in diverse hoogtes. Prunus laurocerasus ‘ Caucasica ’ kan zowel in de volle zon als in halfschaduw staan. Extra of container, extra is een voller exemplaar die vaker gesnoeid is en daardoor meer vertakt.


Hoeveelheid nodig voor strekkende. Omschrijving Prunus lusitanica Vanuit een bossige struikvorm uitgroeiend tot een kleine tot middelgrote boom met een zeer dichte vertakking en een ronde kroon. In de natuur kan de boom een hoogte van circa m bereiken, maar in cultuur blijft hij beduidend kleiner.


De Prunus Caucasica leiboom (leilaurier) is een in de winter groenblijvende leiboom.

Deze leiprunus laurier geeft in het voorjaar witte bloesem. Deze boom kan op klei en zanderige grond geplaatst worden. Als de boom op schrale grond geplaatst wordt, is het wel belangrijk de grond na het planten bij te mesten.


In augustus verschijnen bijna zwarte, giftige steenvruchten. Deze plant kan maximaal meter hoog worden en wordt. De glanzende groene bladeren zijn langwerpig. De Prunus laurier Caucasica of Laurierkers is een winterharde groenblijvende struik.


Het blad is donkergroen van kleur en de laurierstruik krijgt in het voorjaar witte bloemen. Hij heeft een slankere vorm dan de Rotundifolia, en daardoor ook meer geschikt is voor de kleinere tuinen. De laurier Caucasica snoeien De laurier Caucasica groeit zeer snel met meer dan cm. Je moet dus wel zo’n twee keer per jaar met de snoeischaar aan de slag, in het voorjaar en in het najaar.


Ze is redelijk winterhard en heeft langwerpige, glanzende bladeren. Ze wordt gebruikt in hagen, en heeft bijna ronde bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts