woensdag 21 juni 2017

Carpinus boom

Bekijk ons assortiment online. Volwassen bomen worden circa m breed en - m hoog. De takken gaan bij het ouder worden doorhangen. De kroon kan wel een diameter van meter bereiken.


Carpinus betulus is een boom met een grote eironde kroon.

Het wordt een hoge boom van dik meter hoog. Voldoende ruimte is vereist om de boom te planten, bijvoorbeeld mooi voor in een park of weiland. De kroon en de stam doen wat denken aan de Beuk, maar in tegenstelling tot de meeste andere bomen is de stam op doorsnede niet cirkelvormig maar sterk onregelmatig, waarbij het lijkt of hij uit meerdere stammen is opgebouwd.


Vooral ’s winters wordt een haagbeuk vaak voor een beuk aangezien. Zowel schors, blad als knoppen lijken erg veel op elkaar. In de herfst verkleurt het blad in goudgeel.


Zijn structuur is iets gekreukt.

Verdraagt alle grond bodems. Let wel, kan niet tegen een standplaats die erg vochtig is. Wanneer de boom onderaan vertakt is, is de Haagbeuk ook geschikt te gebruiken als haag. Het blad is frisgroen in het voorjaar en kleurt goudgeel in de herfst.


Winterhardheidszone: 5a Meerdere cultuurvormen van de haagbeuk zijn populaire laan- en straatbomen. Is vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom. Jonge twijgen van de haagbeuk zijn. Deze boom vraagt geen specifieke snoei. Er dient wel op gelet te worden dat de boom in de zomer of in het najaar gesnoeid wordt.


Wanneer er op het verkeerde moment gesnoeid wordt gaat de boom bloeden. Goed doorlatende, koele en vochtige bodem. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen hergroeigarantie geven. Bomen zijn levende organismen.


Het is een snel dichtgroeiende boom , die uitstekend geschikt is voor leivorm.

Op latere leeftijd wordt de kroon iets breder. Indien u de boom smal wenst te houden kunt u hem gerust in model snoeien. De bomen die een hoogtemaat hebben zijn vanaf de grond vertakt.


Wanneer u de boom te groot vind worden kunt u deze prima snoeien. Water geven Blok Carpinus. Ook de eerste jaren in droge periode vind de boom het fijn om regelmatig wat extra water te krijgen.


Hij blijft lang smal als zuil, maar op latere leeftijd wordt hij breder en meer eivormig. Bij deze soort blijft het blad lang in de winter aan de boom. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat de grond waarin de bomen geplaatst worden een goede afwatering heeft zodat de grond niet te nat is.


Het is verstandig goede potgrond te gebruiken en de boom op de juiste diepte te plaatsen. De robuuste haagbeuk ( carpinus betulus) is een gemakkelijke plant die gedijt in elke grondsoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts