donderdag 22 juni 2017

Pyrus calleryana chanticleer sierpeer

De sierpeer Pyrus calleryana ‘ Chanticleer ’ is de populairste sierpeer vanwege zijn prachtige uiterlijk en ongevoeligheid voor de ziekte ‘perenvuur’. De Pyrus calleryana ‘ Chanticleer ’ is een bijzonder mooie kweekvorm uit de Verenigde Staten. Hij wordt groot en is daarom niet geschikt voor een kleine tuin.


Door de vrij smalle groeiwijze kan de sierpeer in bijna alle tuinen worden toegepast. Deze sierpeer bloeit overdadig met zuiverwitte bloemen in de periode april-mei. Een voedingsrijke bodem is natuurlijk ideaal, maar de Pyrus Chanticleer neemt ook vaak genoegen met minder rijke grond.

De bladeren komen vroeg aan de boom en vallen laat af. Hij is niet geschikt voor te natte gronden. Verdraagt goed verharding. Uitstekend bestand tegen hitte, droogte en felle (zee)wind. Geschikt als solitair en voor aanplant in smalle lanen en straten.


Liefst neutrale tot licht kalkrijke grond. Goed bestand tegen luchtvervuiling. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Het blad krijgt een mooie rode herfstkleur in het najaar.

In de lente bloeit de boom rijkelijk met witte bloemtuiltjes. Sierlijke gezonde boom met donkergroen glimmend blad. Bloeit in het voorjaar uitbundig met witte bloemschermen. Pyrus calleryana Chanticleer, sierpeer , bladverliezende gemiddeld hoge sierperelaar (tot 12m h), smal, piramidaal met opvallende rijkelijke bloeiwijze met tuilen zuiverwitte bloemen net voor de bladontwikkeling. De Pyrus Calleryana Chanticleer is een middelhoge boom met een smal kegelvormige kroon.


Het gezon glanzend groene blad blijft tot de winter aan de boom en heeft een mooie herfstverkleuring in gele en rode tinten. Er wordt geen vrucht gevormd. De bloemen zijn relatief groot en de vorm is wat speelser dan bij andere sierperen. De roodbruine vruchten zijn niet peervormig, maar lijken op roodbruine erwtjes. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels!


De halfdoorlatende kroon is kegelvormig en groeit uit tot meter breed. In de herfst verkleuren ze van rood tot magentarood. De pyrus calleryana ‘ Chanticleer ’ is een bijzonder mooie kweekvorm. De herfstkleur is rood tot geeloranje. Deze populaire leipeer heeft een kaarsrechte stam en een smalle, piramidale groei.


Bloeit einde maart - april, nog voor het blad aan de boom komt, uitbundig met mooie zuiverwitte bloempjes. Nu zaten we vandaag met bezoek en zij raden ons de lei sierpeer te planten omdat et vroeger in blad komt en langer aan de boom blijft hangen. Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare afmetingen.

Bovendien is het een boom die weinig tot geen last heeft van bladluizen. In het voorjaar kleurt de boom prachtig met zijn mooie witte bloemen. Perfecte boom voor alle tuinen.


De bloei is uitbundig met witte bloemen. Grondsoort is weinig eisend. Kan op klei-, zand- en kalkrijke grond. Sierpeer Chanticleer kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts