dinsdag 27 juni 2017

Speelgras zaaien

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen om te.


Het wordt stilaan lente en dus tijd om één van onze favoriete groenten te zaaien : tomaten! Te vroeg zaaien heeft weinig nut omdat er dan nog te weinig licht is, waardoor je zwakke en ziektegevoelige planten krijgt. Heeft u een gezin met jonge kinderen die veel zullen spelen, rennen en ravotten op het gazon, dan kiest u het beste voor speelgras.

Dit gras bestaat uit verschillende sterke grassoorten die tegen een stootje kunnen. Zelfs een potje voetbal is op een speelgazon geen probleem. Inzaaien Zaai met windstil weer in een iets vochtige grond. Het is het meest gebruikte gras in Nederland. Strooi één helft van het zaad in de lengte en één helft in de breedte uit.


Na het zaaien Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft totdat het gras voldoende ontwikkeld is. Als je graszaad gaat zaaien dan moet je goed rekening houden met de weersverwachtingen voor de periode vlak na het inzaaien. Het moet namelijk vochtig weer zijn, dan ontkiemen de zaadjes het beste. Graszaad zaaien in het voorjaar Als je in deze periode graszaad wilt zaaien dan doe je dit tussen half april en eind mei.


Graszaad voor een speelgazon moet voldoen aan een simpele eis: er moet op geleefd worden. Een gazon is aan te leggen op tal van verschillende manieren. Een voorbeeld is natuurlijk om het gras te zaaien , maar een andere veelgebruikte manier zijn graszoden.


Het zaaien van een gazon is niet heel erg lastig, maar u moet natuurlijk wel weten wat de beste tijd voor het zaaien is en welke verschillende stappen genomen moeten. Er zijn twee perioden in het jaar waarop je het best het gras kunt inzaaien: het voorjaar en de nazomer. Zorg dat je een gazon zaaien gaat op een dag met weinig win zodat er zo min mogelijk graszaad in de border belandt.


Daarnaast is het ideaal als het na het zaaien gaat regenen, houd het weerbericht dus in de gaten.

Speelgras wordt voorgekoeld getransporteerd. Met dit graszaad kunt u kale plekken bij zaaien. Keuze 4: Zaait u uw gras zelf of laat u het doen. U kunt ervoor kiezen om zelf uw gras te zaaien.


Voor een mooi gelijkmatig resultaat kunt u deze klus ook uitbesteden aan de hovenier. Deze zal met speciaal gereedschap uw gras inzaaien en vervolgens adviezen geven over hoe u om moet gaan met uw grasveld. Zaaien kan vanaf eind maart tot en met september. Dit graszaad is met zorg samengesteld en daarom geschikt voor onze drie grassoorten: sportgras, speelgras en premiumgras. Vooral met kinderen is speelgras de ideale grassoort om te zaaien.


Als het goed is onderhouden ziet het er verzorgd uit als siergras en als er op gespeeld wordt kan speelgras tegen een stootje. Voor de professionele teelt is naaktzadige haver nog teveel risico, de vlies beschermt het zaad uiteraard tegen schade door plat regenen of plat waaien (legering). Als hobbyist voorkom je legeren door het gewas niet te dicht te zaaien en niet te zwaar te bemesten.


Uiteraard zaai je haver volop in de zon. Lees hieronder wat de mooiste siergrassen zijn en de handige stappen voor het zaaien en opkweken van je eigen siergras. Tot de populairste eenjarige cultivars horen groot trilgras (Briza maxima) en hazenstaart (Lagurus ovatus).


Wil je een perfect groen gazon zaaien dan volg je volgend stappenplan best nauwkeurig. Lees ook onze tips voor het kiezen van de soorten gras. Het Fijn Speelgazon is makkelijk in onderhoud en is een fraai gazon dat goed betreedbaar is en dus ideaal voor spelende kinderen.


Fijn speelgazon van Graszoden Online is een graszode waaraan u jarenlang plezier kunt beleven. Stap voor stap een nieuw grasveld zaaien : Bepaal waar je je gazon wil hebben. Prik langs de lijnen een paar paaltjes in de grond en span er een touwtje tussen. Bereken hoeveel graszaad je nodig hebt voor je geplande gazon.


Eén kilo graszaad is genoeg voor à m2. Hark eerst de bovengrond iets los. Verdeel het zaad in twee porties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts