vrijdag 9 juni 2017

Skimmia wit

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby. Compacte heester met rode bessen en witte bloemen. Deze sierheester is mooie vanwege de rode bloemknoppen in najaar en winter en de prachtige crème-witte bloempluimen in het voorjaar.


Het geslacht telt zeven of acht soorten, die in het algemeen afkomstig zijn uit Oost-Azië. De dikke, stevige bladeren zijn afwisselend geplaatst. Het is een compacte wintergroene heester, die een hoogte van 80cm kan bereiken.


Wordt zeer veel toegepast in plantenbakken met bladhoudende heesters. De fraaie bloemhoofdjes zijn zeer decoratief en worden gebruikt om kerststukjes op te vrolijken. De skimmia is al jaren een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Het is een groenblijvende heester die zich elk seizoen van een andere kant laat zien.


Skimmia wit

Deze plant geeft veel vreugde met haar mooie zacht geurende bloemen en bessen. In het najaar zijn de knoppen nog wit maar die verkleuren tijdens de winter naar rood. In het voorjaar veranderen ook deze knopjes naar een waas van kleine witte bloemetjes.


Reeds van in oktober verfraaien de nog gesloten bloemtrossen deze skimmia om uiteindelijk in april, mei met geurige roomwitte bloemen te bloeien. Deze skimmia heeft als voordeel dat er geen partner nodig is voor bestuiving. Houdt van vochtige goed doorlatende humusrijke grond.


Skimmia wit

Koude- , zeewinde en ziektetolerant. Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke skimmia ’s. De vrouwelijk bloemen zijn lichtgeel tot wit en ontspringen in het voorjaar in kleine pluimen. De mannelijke bloemen zijn groter.


Mooievolle skimmia struiken wit en rood € 6. Ps kijk ook onze bij onze andere advertenties of kom eens langs op onze kweker. Haar bloesemknoppen zijn al in oktober zichtbaar. De hoogte na jaar is 1cm. Deze plant is goed winterhard en de bloeiperiode is van september tot en met april. Maar nu voor de verandering wit blijft.


Skimmia wit

De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. De bladeren zijn glanzendgroen.


Een verhouding van één mannelijke op zeven vrouwelijke planten voldoet meestal, mits de planten dicht bij elkaar in de buurt staan. Bloeien in het voorjaar met geurende roomwitte bloemen. Deze cultivar is een vrouwelijk plant en krijgt dus in de lente groene besjes die oranjerood kleuren in het najaar. In de lente bloeien ze met zeer geurige roomwitte tot rozewitte bloemen.


Deze mannelijke plant ontleent zijn sierwaarde aan de bloemtrossen en krijgt dus geen bessen. Ook in zwaardere maten leverbaar, prijzen op aanvraag. Rubella is een uitstekende bestuiver voor de vruchtzettende cultivars zoals de grootvruchtige Pabella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts