donderdag 1 juni 2017

Salvia nemorosa

Niet veeleisende bossige vaste plant. Groeit op vrijwel elke grondsoort, liefst niet te nat. Salvia nemorosa en cultivars geknipt na de bloei, geeft een tweede bloei.


Diepe paarsblauwe bloemen vanaf mei. Deze salie bloeit in de periode mei-juni. Naast ‘Ostfriesland’ zijn er andere vormen en kleuren die in tuinen worden gebruikt.

Al deze vormen heten variëteiten. Een net zo sterke variant van de salvia maar iets hoger en met nog dieper paarse bloemen is bijvoorbeeld de Salvia x nemorosa ‘Caradonna’. Bekijk ons aanbod en bestel.


Vanaf de zomer ontstaan bloemaren die donker violet-blauw van kleur zijn. Deze bloemen zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De bloemen staan massaal in trossen of aren aan lange behaarde stengels. Het aromatisch blad is lang en smal, lancetvormig en fijn gekarteld. Nà de bloei de uitgebloeide stengels uitknippen om nieuwe bloei aan te moedigen.


It is an attractive plant that is easy to grow and propagate, with the result that it has been passed around by gardeners for many years.

Hij verlangt een humusrijke goed doorlatende grond en een zonnige warme plek. Een groot, zeer uiteenlopend plantengeslacht van wel 8soorten, dat nooit gaat vervelen. Ze zijn zo boeien dat deze plant steeds meer. In principe is de grond vochtig genoeg voor de plant.


Als de bloei bijna is afgelopen, snoei de plant dan terug tot net onder zijn bloeiaren. Dit stimuleert een tweede bloei. Er zijn veel verschillende soorten Salie.


Alle Salvia ’s hebben een bijzonderheid: als een van de weinige planten hebben ze vierkante stengels, een vorm die niet veel voorkomt in de natuur. Voor de rest groeit deze plant overal. De salvia is een vaste plant en kan vooral de zachte winters prima overleven. Als de bloemen van de plant uitgebloeid zijn blijven er meestal paarse schutbladeren over.


Elke kleur, geur of bladvorm is mogelijk en de meeste soorten bloeien lang. Salvia soorten komen wereldwijd voor in elk klimaat. Sommige soorten zijn vooral geschikt als potplant.


Achillea), Zeeuws knoopje (Astrantia), rode zonnehoed (Echinacea), klokjesbloemen (Campanula), diverse soorten ooievaarsbek (Geranium), beemdkroon (Knautia), kattenkruid (Nepeta) en halfheesters zoals lavendel (Lavandula) en Hebe. Deze tuinplant bloeit tweemaal, eerst uitbundig in het voorjaar en nog een tweede keer in het najaar. Deze populaire salie bloeit van mei tot augustus met violetblauwe bloemaren en roze schutbladen.


Bossalie behoort tot het zeer grote geslacht Salvia.

Salvia verticillata ‘Hannay’s Blue’ en Salvia verticillata ‘Purple Rain’. Bossalies zijn sterke planten met een aarvormige bloei in blauw, wit, paars en roze. Bossalie staat graag in de volle zon in gewone tuingron eerder aan de droge dan aan de natte kant. Mainacht trekt vogels en vlinders aan en is ook een uitstekende snijbloem.


Perennial sages look wonderful in ornamental borders, producing summer-long displays of spiky, nectar-rich flowers. It is native to Europe and west-central Asia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts