maandag 24 september 2018

Folie onder beton

Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Door dit verschijnsel ontstaat er een laagje water op het beton (bleeding). Doordat er folie onder het beton aanwezig is, zal er meer water als nodig is naar de bovenzijde stijgen.


Er is nu ook een overmaat aan bleeding water aanwezig. Onder invloed van temperatuur, luchtvochtigheid maar vooral windsnelhei zal dit water verdampen.

Netten: dat is afhankelijk van de ondergrond en de uiteindelijke belasting. Er is een laagje folie onder het beton gekomen. De tempex ligt er nog mooi in, omdat ik kant en klare beton bij de betoncentrale heb gehaald en deze al een beetje droog heb meegekregen. Bij isolatie onder de betonvloer dient XPS gebruikt te worden (op een PE- folie geplaatst) in een FLOOR densiteit.


PUR, Resol kunnen vocht opnemen en zijn hier niet geschikt. Dan de betonvloer plaatsen, let op verankering van wapening aan de gevel ivm stabilieit van de rest van de werken. Waarom bouwfolie onder beton verstandig is Home Projecten Waarom bouwfolie onder beton verstandig is.


Als een vloer poreus is of van een materiaal is gemaakt met zo veel veel zuigkracht dat het vocht opneemt - beton bijvoorbeeld - dan is bouwfolie noodzakelijk.

De folie dient als beschermlaag tussen het beton en de. PE Folie wordt gebruikt voor het afdekken van stenen, hout, kozijnen en dakplaten, tijdelijke beglazing in de openbouwfase, afscherming van sierpleister of schoonmetselwerk, onder te storten betonvloeren en funderingsstroken tegen vochtuittreding, afdekken in woonruimtes tijdens verbouwingen, onder of boven tijdelijke opslag van vervuilde grond. De uiteindelijke afwerkingslaag in beton komt gewapend op de isolatie na het leggen van een PE- folie en moet minimum centimeter dik zijn. Wens je de polybeton te combineren met vloerverwarming dan reken je best op een dikte van à centimeter. Hallo, We zijn begonnen met het uitgraven van een deel van de schuur.


Vind de beste selectie folie onder beton fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit folie onder beton voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Voordeel van een stevige werkvloer is dat men erover kan lopen. Nadeel is de geringe isolatiewaarde. Over de gehele ondergrond plaats je vervolgens een laag plasticfolie.


Deze folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit het beton in de ondergrond of aangrenzende wanden kan trekken. Het is van belang om de folie ruim genoeg te nemen zodat de muren aan de onderkant beschermd zijn tegen opspattend beton. Licht elastische bouwfolie, ideaal te gebruiken onder de betonvloer. Uiteraard is deze folie ook te gebruiken voor vele andere toepassingen. Eenmaal het beton ter plaatse kan je best met mensen zijn.


Laat de beton over de oppervlakte lopen. Begin achteraan en werk zo naar voor toe.

Een persoon duwt de beton uit elkaar en zorgt dat de dikte overal hetzelfde is. De andere persoon gebruikt een plank met lange steel om het beton gelijk te trekken. U brengt de isolatie op het zand aan en stort daarna het beton.


Voor het isoleren van nog te storten betonvloer zijn en drie mogelijkheden die elk hun eigen voordelen hebben. EPS: Als ruimte geen rol speelt dan kunt u EPS isolatie onder de betonvloer plaatsen. De precieze dikte van de ijzeren netten wordt bepaald door de stabiliteitsingenieur en wordt dus mee bepaald door wat er boven op komt te staan. Geen folie onder de constructie, behalve bij ondergronden die erg veel water ontrekken aan de beton (denk aan droog zand).


Een ondergrond van menggranulaat, welke eventueel voor de stort wordt natgemaakt is ideaal, doordat er geen folie aanwezig is zal er altijd door capillaire werking een toevoer zijn van vocht uit de ondergrond welke aan de bovenzijde weer kan verdampen. Laminaat folie is geschikt om vocht te weren. Dus geschikt voor een ruimte waar nogal snel een mogelijkheid tot vocht op de vloer bestaat. Een laminaat ondervloer is meer geschikt als geluiddempende ondervloeren.


Voordat je laminaat gaat leggen leg je eerst je ondervloer of folie neer, daaroverheen gaat de uiteindelijke vloer. Een vochtscherm is een folie gemaakt uit kunststof (meestal polyethyleen, ook PE- folie genoemd) en voorkomt dat het vocht van de ondergrond in de laminaatvloer terecht komt. De folies moeten in principe op de begane grond en bij minerale ondergronden zoals cement- of anhydriet ondervloer, beton of asfalt gelegd worden, omdat deze vloeren gevoelig zijn voor vochtvorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts