vrijdag 14 september 2018

Mollen wegjagen

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Alle mollenklemmen geplaatst en binnen uur alle mollen gevangen. Volgende keer maar even wat meer mollenklemmen bestellen! De mollen zijn niet meer veilig. Het mollen bestrijden werkt ook zeer simpel, je bent er echt geen complete mollencursus voor nodig.


Vroeger werd door boeren en mollenvangers vaak het mollen scheppen toegepast. Hierbij is veel concentratie en geduld nodig en tevens komen mollen hierbij vaak om het leven wanneer de mol bij het uitgraven met de schep geraakt wordt. Balkonhouders hebben op dit vlak een natuurlijke voorsprong. Omdat dit toch een vrij veelvoorkomend probleem is zetten we wat nog wat meer tips op een rij om de mol te verjagen zonder hem te doden. Gedurende deze periodes zijn ze het actiefst.


Om de juiste gangen te vinden voor het vangen van de mollen , kan men het beste eerst het perceel egaliseren (slepen). Na uur zijn de in gebruik zijnde gangen en hopen al wel weer open gewroet. Stap ze allemaal af en duw het gazon terug op zijn plaats. Eigenlijk is elke manier van mollen verjagen diervriendelijk.


Onderstaand een aantal manieren van mollen verjagen uitgelicht. Het trillen van de grond maakt de mollen onrustig, waardoor ze beslist een andere (trilvrije) plaats gaan opzoeken. Met deze techniek verjaag je de mollen dus naar bijvoorbeeld een perceel in de buurt. Gebruik een trilstaaf op batterijen of zet een omgekeerde plastic fles op een metalen.


Beide planten worden ongeveer een meter hoog en erg groot. Door deze planten strategisch te plaatsen - bijvoorbeeld om je tuin heen - kun je ervoor zorgen dat mollen uit de buurt blijven. Kobe Ilsen van het éénprogramma VOLT vist hoe je met mollen komaf kan maken in de tuin. Samen met een mollenvanger gaat hij op pad.


Mollen wegjagen

Mollen houden niet van die trillingen. Het wegjagen van mollen met beplanting is een goede optie, omdat deze planten de tuin verrijken. Je voegt dus iets toe aan de tuin en houdt tegelijkertijd de mol op afstand.


Op die manier sla je met de juiste beplanting twee vliegen in één klap. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt.


Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. Het beste moment om mollen te vangen is in het najaar, in de winter (wanneer het niet vriest) of in het voorjaar. Dan zijn mollen namelijk actief. Stap 1: Egaliseer het oppervlak door molshopen dicht te maken met het losgemaakte zand.


Je kunt mollen vangen met een speciale mollenklem. De nachtmerrie voor elke gazonliefhebber is een kolonie mollen. Nadat we dit hebben gedaan dekken we het gat af, zodat de vrijgekomen stoffen door de gegraven gangen heengaan en de mollen wegjagen.


Een andere vorm van mollenbestrijding is mollengif. Zodra de mollen in contact komen met dit gif, leggen ze het loodje. Met mollen in de tuin krijgt je grasmat heel wat te verduren.


Ondergrondse kanalen doen de grond verzakken en molshopen zorgen voor een onverzorgde indruk. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen om mollen te bestrijden! De verschillende mogelijkheden om mollen te vangen en te voorkomen vind je terug in dit artikel. De geluidstrillingen werken door in de grond waardoor de mol geïrriteerd raakt.


Mollen wegjagen

Je kan een fles waaruit je de bodem hebt geknipt in de mollengang steken tot de hals net boven de grond uitsteekt. De fluittoon veroorzaakt door de wind in de fles is erg pijnlijk voor het gehoor van de mol en zal hem dan ook verjagen. Allemaal molshopen in je tuin?


Dat kan niet de bedoeling zijn. Bestrijd mollen en marters in je tuin met speciale producten van Welkoop in de vorm van een spray of protector. Sprays kun je gemakkelijk aanbrengen op de plekken waar je geen mol of marter wilt hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts