maandag 24 september 2018

Buxus bemesten

Buxus bemesten

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Zonder aangepaste meststoffen zal de plant onvoldoende groeien en krijgen de bladeren een vaalgele kleur en gele bladranden. Planten die onvoldoende groeien, zijn ook veel vatbaarder voor ziektes.


Buxus bemesten

Buxus van alle merken op beslist. Voor een goede start is een luchtige, kalkrijke en goed bemeste grond nodig. Wij adviseren om Dcm Vivimus Universeel als bodemverbeteraar te gebruiken. De hoeveelheid bemesting is afhankelijk van de standplaats van de buxus. Naast het bemesten dient er jaarlijks kalk gestrooid te worden om een gewenste groeiplaats voor de buxus te creëren.


Op één voorwaarde: dat je hem onderhoudt met voldoende kalk en een uitgebalanceerde voeding. Hij heeft dus veel kalk nodig. Zonder kalk kan hij onvoldoende voedingsstoffen opnemen. In het voorjaar (einde februari - maart) beginnen om de buxus te bemesten. Niet te lang blijven doormesten is ook belangrijk, omdat de plant anders te lang doorgroeit en niet op tijd kan afharden voor de winter.


Buxus bemesten

Voor de bemesting van de buxusplant, kunt u voor een perfect resultaat de plant twee keer per jaar bemesten. Het wordt aangeraden om de grond bij de buxus te bemesten nadat u de buxus heeft gesnoeid. Hierdoor heeft de plant weer genoeg voedingsstoffen om gezond en mooi groen te blijven. Daarnaast houdt de buxus er niet van om tussen heide en rododendrons in te staan. Dit zijn uitgesproken zuurminnende planten en buxus houdt van kalk.


De bruine plekken en verdorde bladeren zijn een teken van schimmelaantasting. De gele randjes tonen dat deze buxus een gebrek heeft aan kalk. Opnieuw wijzen de gele randjes aan de bladeren op tekort aan kalk. De haagschaar moet je eerst altijd reinigen. De Tuindokter tijdens opnames.


Meststof samengesteld uit zowel snelwerkende als langwerkende organische grondstoffen voor een. De optimale pH van de grond is tussen 5. Bekalken kan het hele jaar door plaatsvinden, maar houd er rekening mee dat de kalk pas volledig zijn werk heeft gedaan na jaar. Bij het aanbrengen wordt de kalk best lichtjes ondergewerkt, hoe beter hij gemengd is met de gron hoe sneller het resultaat. Verder moet de buxus twee keer per jaar mest hebben. Strooi in maart en juli gedroogde koe- of kippenmestkorrels onder de haag.


Een brede haag blijft van binnen nat en dat verhoogt de kans op schimmels. Als de zomer droog blijft, mag de buxus wel breed uitgroeien. Je kan ook gebruik maken van breedwerkende systemische insecticiden zoals Multisect of For-insect waarbij het product drie weken in de sapstroom blijft waardoor er gedurende die periode geen nieuwe rupsen in de buxus kunnen verschijnen. Een buxus moet een aantal keer per jaar bemest worden.


De buxus mest geven wacht tot de vorst voorbij is. Geef de buxus regelmatig de voedingsstoffen die nodig zijn en de buxus blijft in goede conditie. Je kunt de buxus heel het jaar door bemesten behalve met vorst.


Alleen al door hun ongunstige plaats (langs bestrating of als erf grens) worden ze vaak in slechte, harde grond geplaatst en slecht bemest. Wanneer beginnen met de bemesting van buxus ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts