maandag 17 september 2018

Wat helpt tegen motten

Bevruchtte vrouwtjes zullen hun eitjes blijven leggen waardoor de motten zichzelf voort blijven planten ookal worden de mannetjes gevangen. Wanneer u middels één van de maatregelen de aanwezigheid van motten vastgesteld heeft, kunt u deze vervolgens met verschillende middelen tegen gaan. Dé tips om motten te verwijderen. Hang kleding die al is aangetast in de zon, was ze op 60°C of leg ze dagen in de diepvries.


Zet een dichte kartonnen doos met een pluk wol in de kast. Maak hierin gaatjes van ongeveer centimeter en vang zo de larven.

Bosje uit de tuin plukken of kopen bij reformwinkel of bloemenzaak, in de kast tussen de motgevoelige (wollen) kleding leggen. Ruikt ook niet onaangenaam. Als de motten je tegemoetvliegen bij het opendoen van de kastdeuren, is er geen twijfel over mogelijk dat ze in jouw meubels hun nieuwe behuizing hebben gevonden. Maar als er alleen af en toe een onverklaarbaar gaatje in je trui zit, hoe weet je dan of je motten hebt?


Als we het over motten hebben is het eigenlijk onduidelijk welk diertje we precies bedoelen. Wat te doen tegen motten in huis? Tja, wat helpt tegen motten ? Die vraag krijgen onze bestrijders regelmatig voorgelegd.


Ten eerste gaat het niet alleen om de motten , maar ook om de eitjes en de larven.

Het zijn namelijk de larven die schade aanrichten met hun vraatzucht. Wat werkt echt tegen motten ? Motten in huis: wat te doen tegen motten ? Mijn truien worden opgegeten en soms zit er een larve in mijn kleding, en dat is goor! Gaten in je kleding is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig is er wat tegen mottenvraat te doen: je kunt motten bestrijden. Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden.


Op deze pagina wordt uitgelegd hoe motten te voorkomen en te bestrijden. Daarom een aantal tips om motten weg te houden uit uw woning. Kijk tweedehands wollen kleding, bont, wollen dekbedden, etc. Mottenlarven van de vrucht- en meelmot voeden zich bovendien graag met granen, gedroogd fruit en bonen uit de keuken.


Om motten uit uw kledingkast of laden te verjagen moet u een doorlatend zakje (bijvoorbeeld een waszakje) vullen met verse lavendelbloemen en deze tussen de kleding in de kast of la stoppen. Wat ook goed helpt is een halve citroen gevuld met een paar kruidnagels. Ze gaan op kleding en voedsel zitten en geven een vieze indruk met hun aanwezigheid. Wij bieden verschillende producten aan om motten te bestrijden of te verjagen. Cederhout tegen motten , een natuurlijke bescherming.


Ze kunnen van vochtige plekken (kruipruimte, lekkage, spouw, verlaagd plafond) afkomstig zijn, maar bijvoorbeeld ook uit voedselverpakkingen in keukenkastjes of textiel (tapijten, gordijnen, kleren) etc.

Wat je tegen motten kunt ondernemen, staat in bovenstaand artikel beschreven. Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond. Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden.


Allereerst moet je weten dat motten uit larven voortkomen. Wat is het effect van cederhout op motten Het gebruik van cederhout is een eeuwenoude vertrouwde. Dat heb ik dus ook gedaan, maar dat helpt niet. Ik wil liever iets waardoor ze NOOIT meer terugkomen want die krengen ben ik echt meer dan zat.


Hoe moeilijk is het om je kamer goed te isoleren tegen motten ? Hier kan je lezen wat je tegen deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts