woensdag 5 september 2018

Woelmuizen bestrijden tuin

Vind woelmuizen bestrijden als je nu zoekt. Van tuinhout tot sierbestrating! Woelmuizen verdwijnen niet zomaar uit uw tuin , jammer genoeg niet. U zult er zelf tijd en energie in moeten investeren om de woelmuizen te bestrijden.


Onder de woelmuizen rekenen we verschillende soorten: ondergronds levende, schadelijke muizen. Ze hebben veel weg van woelratten maar zijn kleiner.

Ze graven snel en zijn vooral ´s nachts actief. In de tuin kunnen ze door het maken van vele gangen en door hun vreterij schade aanrichten. De staaf verspreidt geluidgolven onder de gron dit in tegenstelling tot andere mollenverjagers, die zogenaamde ultrasone geluiden verspreiden. Sinds een paar weken ontdek ik in mijn grasveld gaten in het gras en er zijn overal gangen gegraven. Ik heb wel eens van woelmuizen gehoord.


Zouden deze dit hebben veroorzaakt ? Overal waar je loopt zak je naar beneden en ik ben bang dat mijn grasveld eraan gaat. Het grasveld ligt aan een sloot. Wanneer je last hebt van woelmuizen ontstaan er overal gaten en gangen.

Door de grote gangenstelsels kan de grond soms onder je voeten vandaan zakken. Er zijn verschillende manieren om woelmuizen te bestrijden , daarvoor eerst een korte informatie over deze muizen. Die beestjes knagen aan de wortels van jonge bomen en gaan met volledige papavers gaan lopen. Wat te doen tegen woelmuizen in de tuin ? Ben je van plan de woelmuizen te bestrijden in je tuin , dan moet je ervan uitgaan, dat het een hele klus wordt om van deze toch wel schattig uitziende diertjes af te komen.


Maar hoe kom je dan van je woelmuizenprobleem af? Weet er iemand hoe ik woelmuizen kan bestrijden in mijn tuin ? Eerst denk je dat het spookt, tot je de gangetjes vindt. Wordt u ook zo gek van die woelmuis gaten in uw tuin , heeft u last van een of meerdere woelmuizen in de tuin ? Stel je eerst de vraag of de molshopen in je tuin echt hinderlijk zijn voor je ze bestrijdt. Woelratten en woelmuizen knagen aan de zachte ondergrondse plantendelen van bijvoorbeeld bloembollen, groenten en vruchtbomen.


Al die ondergrondse gravers verluchten je bodem en verspreiden ook sporen van nuttige bodemschimmels. We geven u daarom een aantal tips in dit artikel om er voorgoed voor te zorgen dat woelmuizen en ook mollen uw tuin en gazon met rust laten. Eerst gaan we even wat dieper in op wat een woelmuis precies is. Daarna leggen we precies uit hoe u een woelmuis het beste kunt bestrijden zonder de dieren te doden.


Heb je net je hele tuin netjes opgeruim wordt de border omgespit door mollen en woelmuizen. De knagers kunnen grote schade aanrichten. Bedenk tijdens de jacht dat mollen heel nuttige dieren zijn.

Ze verslinden een grote hoeveelheid schadelijke insecten, zoals engerlingen en rupsen. Vervolgens bedek je de opening met aarde (dichtdoen door bv. aan te stampen met de voet). Met carbure gas kan je mollen bestrijden in je tuin en deze verjagen! Iedere tuinliefhebber heeft wel eens te kampen met problemen in de tuin. Dit kunnen vrij uiteenlopende problemen zijn.


Biologische bestrijding woelmuizen. Meestal is het zo wanneer er woelmuizen in de tuin zijn dan zijn de omstandigheden daar optimaal voor de muis. Deze heeft altijd mijn voorkeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts