dinsdag 11 september 2018

Prunus genolia

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Na de bloeiperiode komen er donkerpaarse, eivormige vruchten aan de plant.


Hij kan in de zon of halfschaduw staan en is goed bestand tegen kou en sneeuw.

Door de opgaande en kompakte groei is hij zeer dicht als afscheiding. U kunt de laurier Genolia één tot twee keer per jaar snoeien. Hierdoor blijft de haagplant van nature smal en is dan ook zeer geschikt voor het creëren van een smalle laurier haag. Genolia kan men snoeien net na de winter in de maanden maart en april.


Een goede groei tijdens de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan ook altijd. De donkergroene bladeren van deze laurierkers hebben een mooie glans.

Hij bloeit in het voorjaar met kleine witte bloemtrosjes en heeft smalle, ovale en langwerpige donkergroene bladeren. Daarnaast is deze laurier ook winterhar wat deze struik uitstekend geschikt maakt voor het creeren van een (zicht)dichte haag. De bladeren zijn donkergroen van kleur en rond de centimeter lang. De laurier zelf kan een een hoogte bereiken van 3. De haag kan een hoogte bereiken van ongeveer 3cm. Deze haag is dan zichtdicht.


Veel andere soorten prunus worden door de loop der jaren breed. Bij de genolia valt dat erg mee deze groeit uit zich zelf al smal. In mei en juni krijgt de haag witte bloemen. Het is een snel groeiend soort. De maximale hoogte van deze haag is 3cm.


Hij groeit erg smal met een maximale breedte van ongeveer cm. Bloeit in het voorjaar met kleine witte bloemtrosjes gevolgd door niet eetbare vruchtjes. Bestel hem bij Kwekerij Klein voor de meest voordelige prijs.


Kijk snel op onze site voor meer info.

De Laurier ' Genolia ' is een Zwitserse variant en staat bekend om zijn rechtopstaande, smalle vorm. De groei is smal opgaand en de planten zijn goed winterhard. Verkrijgbaar vanaf 60cm tot meter hoog.


De plant beschut planten tegen de koude wind in de winter. De meeste lauriersoorten zijn namelijk óf bree óf laag. Prunus Genolia is ontwikkeld in Zwitserland. Lokale aanbiedingen - Ga ervoor!


Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Meerprijs draadkluiten € per kluit, voor stieken van de kluit € per kluit. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts