vrijdag 28 september 2018

Vijverbak aanleggen

Vijverbakken vanaf € 4online. Een vijver aanleggen : wat komt er kijken bij vijveraanleg? Meestal betekent het een grondige renovatie van de tuin, waarbij ook bestrating aangepast moet worden en planten verzet of bomen gerooid moeten worden.


Als u water- en zandhoogte steeds ongeveer gelijk houdt, voorkomt u dat de vijverbak door drukverschillen vervormd raakt. Vervormingen kunnen schade en lekkage aan de vijver veroorzaken. Barsten en knikken in de vijverbak zorgen niet alleen voor lekkage en zwakke plekken, maar blijven vaak ook lelijk zichtbaar.

Een handig stappenplan voor het aanleggen van een vijver. Zeker als je al een bestaande tuin hebt zonder vijver, betekent dit een grondige renovatie. Bovendien is er altijd de kans dat deze doeken gaan scheuren, waarna je opnieuw een vijver aan kan gaan leggen. Met vijverbakken monteer je zonder problemen een voorgevormde prachtvijver in je tuin.


Het aanleggen van een vijverbak Bepaal eerst de beste plek in de tuin voor de vijverbak en graaf daar een gat. Plaats de voorgevormde vijver in de vijverkuil en let daarbij dat er rondom langs de wanden van de kunststof vijver overal evenveel vrije ruimte is. De aanleg van een Ubbink voorgevormde vijver.


This video is unavailable. Belangrijk is nu, dat de randen van de vijverbak exact horizontaal zitten.

Om ervoor te zorgen dat de vijverbak nu niet meer van zijn plaats glijdt wordt hij voor een derde met water gevuld. Controleer met de waterpas tijdens het vullen of de vijverbak horizontaal staat. Al meer dan jaar leggen wij alle soorten vijvers aan. Met een goede voorbereiding en de instructies die je op deze pagina leest, kun je stap voor stap je eigen vijver probleemloos aanleggen. Voorgevormde vijvers zijn er in vele grootten, vormen en maten.


De keuze van de voorgevormde vijver baseert u uiteraard onder andere op de afmetingen van de vijver, maar ook op wat u met uw voorgevormde vijver wilt doen. Indien u van plan bent om vissen in uw voorgevormde vijver te plaatsen, houdt dan rekening dat u een wat grotere vijverbak neemt. Wilt u een voorgevormde vijver aanleggen ? Wildkamp heeft alle ervaring, kennis en producten in huis, volledig afgestemd op uw wensen. Heeft u vragen of kunt u ondersteuning gebruiken? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik.


We helpen u graag met een passende oplossing. De vijver is een verrijking van de tuin, mooi om te zien en tegelijkertijd lok je er kikkers en libellen mee. Je kunt een voorgevormde vijver of een folievijver aanleggen. Het fijne aan een folievijver is dat je zelf de vorm en diepte bepaalt.


Zelf een folievijver aanleggen doe je zo. U kunt vrij eenvoudig zelf een vijver aanleggen. Het benodigde materiaal en de vijverbenodigdheden vindt u allemaal bij GAMMA.

Laat u wel goed informeren over wat u nodig heeft. Afhankelijk van de planten die u kiest en de vissen die u wilt houden, moet u niet vergeten een vijverfilter, vijverpomp en uv-lamp te kopen. Je moet aan een hoop verschillende dingen denken, en als je geen kennis en ervaring hebt met het aanleggen van een vijver, is het verstandig om het door een specialist te laten doen. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Op deze pagina leest u ons handige stappenplan met diverse tips voor het aanleggen van uw tuinvijver.


Als je de vijverbak geplaatst hebt, ga je de ruimte tussen de vijver en de wanden opvullen met een mengsel van wit zand en water (slurry). Leg een lange lat met een waterpas op de vijverbak en meet voortdurend of de rand overal even hoog ligt. Lees daar meer over bij vijver aanleggen. Ligt er een vlonder naast de vijver, laat die dan een stukje over het water steken. Je kunt ook een (natuur)stenen vijverrand langs de vijver maken voor het mooiste effect.


Wanneer de vijver aanleggen ? Je kunt natuurlijk zelf vijvers aanleggen in de vorm en grootte die je wilt, je eigen indeling maken en vervolgens met vijverfolie afdekken. Deze methode is nog steeds een veelgebruikte en als je ervan houdt, zal het je veel voldoening geven. Wat echter ook mogelijk is, is online een voorgevormde vijverbak bestellen.


Markeer de omtrek van de vijver dfie u wilt plaatsen. Doe dit doormiddel van bijv: houten paaltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts