maandag 5 november 2018

Kattenstaart onkruid

Grootste aanbod kampeerartikelen. Hoge kortingen en zeer snelle levering. Alle merken onkruidbestrijding! Altijd de laagste prijzen online.


Door zijn lange, diepe en snel woekerende wortelstok is het een zeer moeilijk te bestrijden onkruid.

Als de plant niet snel wordt aangepakt, wordt het een echte plaag. Vandaar ook de naam akkerpest. Bestrijden is zeer moeilijk door de grote hoeveelheden energievoorraad in de ondergrondse wortelstokken. Het is de tijd van het jaar, overal duiken de eerste scheuten van een alom gevreesd onkruid op. Bestrijden is bijna onbegonnen werk, ze zeggen niet voor niets dat er aan het einde van de wortel een pot geld te vinden is!


Een mooie tuin mooi houden is vaak een hele klus, zeker wat betreft onkruid. Onkruid om gek van te worden.

Wanneer de temperaturen warmer worden zijn ze daar die vervelende planten. Gisteren onkruidvrij gemaakt, morgen terug volop aanwezig. Je pakt de kattestaart helemaal tegen de grond vast en duwt dan je vingers nog wat dieper in de gron zodat je ze echt zo laag mogelijk vasthebt.


Daarna trek je redelijk langzaam het onkruid uit de grond zodat je zoveel mogelijk wortel meehebt. Hoe meer wortel je uittrekt hoe langer het duurt voor ze terug komen. Kattenstaarten onkruid noemen is net zoiets als koolmezen ongedierte noemen.


Het klink in ieder geval plausibel. Veel kattenstaart (zo noemen ze hier paardenstaart of heermoes) in de tuin. Ik dacht dat ik een mooi groen gazon had maar blijkt dat nu toch met de droogte en niet te maaien groene kattenstaart te zijn zeker #128578; ook niet lelijk als je regelmatig maait #128512; Maar ik wil natuurlijk gazon en geen heermoes. Als je alles zou doodsproeien zijn dat de eerste soorten die terug zullen komen. Ze zijn een teken voor een afnemende biodiversiteit.


Hardnekkig onkruid zoals heermoes, zevenblad of klaverzuring overwoekert soms in geen tijd je gazon en je tuin. Met een gewone onkruidbestrijder krijg je het vaak niet weg. Laat je daarom adviseren door een specialist. In het voorjaar verschijnen er bladgroenloze stengels met sporenaren op de top.


De infertiele stengels verschijnen daarna ongeveer twee weken later wanneer de fertiele stengels aan het verdorren zijn.

Grote kattenstaart vindt zijn oorsprong in de gematigde streken van Europa en Azië maar is gedurende de moderne tijd over vrijwel alle werelddelen verspreid. In Noord-Amerika vormt hij plaatselijk een plaag die wordt bestreden. De grote kattenstaart is waardplant voor de kattenstaartdikpootbij. De uitkomst is niet onverwacht: zevenbla heermoes en winde blijken de grootste kwelgeesten van de Nederlandse tuinier.


Deze onkruiden hebben gemeen dat ze beschikken over zeer krachtige woekerende wortels. De kattenstaart vliegengordijn is bevestigd aan een kunststof bevestigingstrip. Deze strip is gemakkelijk zelf te bevestigen. Ons vliegengordijn kattenstaart wordt compleet geleverd met ophangstrip.


Ook zijn de kattenstaarten prima op maat te maken doordat je de onderkant kunt afknippen tot de juiste hoogte. Je kan er heermoesthee van trekken die versterkend werkt op andere planten. Vers geplukt en in een busseltje gehouden zijn ze een ideaal schuurmiddeltje om tuingereedschap en andere metalen voorwerpen opnieuw te laten glimmen. Een hardnekkig onkruid , in de moestuin, met een heel uitgebreid en diep wortelstelsel.


Maar als je vastberaden bent kun je toch een goed resultaat boeken. Steeds maar blijven uittrekken,laat het een beetje groeien zodat je de wortel beter mee kunt uittrekken. Op de duur zal het zich steeds minder laten zien, en tenslotte zal het bijna helemaal verdwijnen. Hoe verzorg ik een olijfboom? Olijfbomen stammen af van de wilde olijf (Oleaster) en er zijn alleen cultuurvormen van beken die ook wel verwilderd aangetroffen worden.


Hallo expert ik heb last van het onkruid dat heet heermoes of ook wel genaamd akkerpaardestaart maar dat is wel heel slecht te bestrijden ik heb het middel roundup gebruikt maar dat helpt niet wie kan mij helpen om dit plantje te bestrijden? Roundup zorgt ervoor dat u geen onkruid meer heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts