dinsdag 13 november 2018

Compensator leiding

Voor het selecteren van de juiste compensator is veel expertise nodig. Wij hebben deze ervaring en delen het graag met u. Waar moet u rekening mee houden? Zijn er voldoende vaste punten in het leidingsysteem? Zijn deze vaste punten sterk genoeg?


Hebben de vaste flenzen de juiste uitvoering om beschadiging van de compensator te voorkomen? De RVS compensator van Welflex is ideaal bij toepassingen waar hoge temperaturen en druk voorkomen. Heb je een medium in je leiding waar niet alle materialen tegen zijn bestendigt gebruik dan een PTFE compensator.


De balg van de compensator kan uit verschillende soorten rubber bestaan. De keuze voor welk rubber is voornamelijk afhankelijk van het medium dat door de leiding stroomt. De temperatuurbestendigheid van de rubber compensator ligt wel een stuk lager dan de metaal compensator. C tot ongeveer 120°C afhankelijk van het gekozen rubber.


Bij laswerken in de buurt van de compensator ,dient deze te worden beschermd. Een compensator onder druk zal reactiekrachten veroorzaken. Daarom moet de leiding degelijk voorzien zijn van vaste en geleidingspunten,zodat deze krachten geneutraliseerd worden.


Compensatoren kunnen uit meerdere complexe lagen worden opgebouw waarbij iedere laag een bepaalde eigenschap toevoegt aan de verbinding. Om de compensator te produceren die aansluit bij uw wensen moet rekening worden gehouden met een aantal elementen. Zo zijn kennis over de druk, temperatuur en het medium bij een rubbercompensator onmisbare elementen. Ook de soort bewegingen spelen een rol bij het bepalen van het type compensator. Leidingcompensatoren vindt u bij Meeuwsen Metal Services.


Compensator leiding

Bij ons vindt u geflensde en gegalvaniseerde varianten in diverse materialen, waaronder RVS compensatoren. Compensatoren, ook wel Manchetten of Flexibele verbindingen genoem compenseren trillingen, daar waar vaste uiteinden van een leidingwerk aan elkaar worden gekoppeld of als er sprake is van een aansluiting van een leiding aan een machinedeel. BÈTA Industrie levert een uitgebreid aanbod compensatoren, ook wel bekend als expansion joints, voor de industriële markt. Wanneer een balg vervangen dient te worden in een installatie, maar een volledige demontage niet mogelijk is omwille van inliggend buizenwerk, zoals bijvoorbeeld bij warmte-wisselaars of muurdoorvoeringen, kan een clamp shell balg, een balg in segmenten, een oplossing bieden. Vandaag voor uur bestel morgen in huis.


De axiale compensator wordt het vaakst wordt gebruikt en vangt deze bewegingen van de leiding in de lengte van de as op. Een leidingentraject dat een axiale compensator bevat, is altijd een recht traject – buigingen of richtingsveranderingen komen niet voor. Stralingshitte en andere uitwendige nefaste factoren dienen te worden vermeden. Polson heeft een uitgebreid programma rubber compensatoren. Een rubber compensator is zeer geschikt voor het opvangen van trillingen en andere ongewenste geluiden.


Compensator leiding

Tevens zorgen de compensatoren ook voor minder spanningen in het leidingwerk. De rubber compensatoren zijn op voorraad berschikbaar met verschillende inbouwlengtes en kwaliteiten rubber. Axiale rubber compensator. Een axiale rubber compensator bestaat uit een rubber balg en flenzen. De axiaal compensator heeft geen begrenzing en kan daardoor zowel een axiale-, laterale als angulaire beweging opnemen.


Een combinatie van deze bewegingen is mogelijk maar heeft wel effect op de bewegingsopnamecapaciteit. Alle draden uit een leiding of centraaldoos die niet voor een lichtpunt bedoeld zijn halen is natuurlijk geen goede oplossing. Om de flitsen en het blijven branden van het licht van uitgeschakelde LED lampen op te lossen heeft het bedrijf Busch-Jaeger de Compensator gemaakt. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat een stalen leiding van meter bij een temperatuurverhoging van 1ºC per meter mm uitzet, in totaal mm.


Wanneer de leiding volledig vastgekle md en verankerd is zal, ofwel de leiding vervormen, of zullen de verankeringen losgerukt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts