woensdag 7 november 2018

Goudsbloem zaaien wanneer

Heeft u vragen of opmerkingen? Zaaien kan je doen in maart, april, mei of juni als je dat jaar nog bloemen wilt. Bekijk ons assortiment Bloemzaden Gratis verzenden vanaf € 150! Als je goudsbloemen in de zomer of herfst zaait gaan ze het volgende voorjaar bloeien.


De bloei is tussen juni en september, soms zelfs nog wat langer.

Goudsbloem is eenjarig, dus je zal hetzelfde jaar nog bloemen zien. Zaaien in een bloembak of -pot met potgrond werkt ook uitstekend. Goudsbloemen zaaien zichzelf makkelijk weer uit doordat ze veel zaden produceren.


Daarom kunt u jaren plezier hebben van uw zakje zaden. U kunt de zaden verzamelen en drogen om later uit te zaaien , of de natuur haar gang laten gaan. Pyrethrum is het natuurlijke pyrethrine die men in vele insecticides terug kan vinden.


Dit kan interessant zijn voor mensen die allergisch zijn voor bijensteken. Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin.

Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen om te. Je kunt ook in april buiten zaaien. Pas bij de jonge zaailingen op voor slakken, die vinden de jonge blaadjes erg lekker. De laat gezaaide goudsbloem zal tot begin oktober bloeien.


Bij het kweken van de goudsbloem is het belangrijk om de gaten te houden dat je de goudsbloem op een zonnige plek in de moestuin zaait. Maar hoe lukt dat nu het best? Hieronder geven we een stappenplan met handige tips om tot het beste resultaat in het zaaien en oogsten van de zaden van de calendula te komen. Voor deze mooie goudgele koninginnen wil je natuurlijk een goede plek uit te zoeken.


Wanneer bloemenzaden zaaien ? Voor sommige bloemen is het beter om de zaden pas vanaf mei in de grond te stoppen. Na een paar weken verschijnen de eerste groenen sprietjes al boven de grond. En als u nog een paar weken geduld hebt, komen de eerste bloemen te voorschijn! Voor de Leidse schooltuinen maakt de stichting BioVisie een serie instructiefilmpjes. De meeste zaden van bloemen kunt u eind maart of begin april in de tuin zaaien.


In maart of april kunt u de goudsbloem zaden gemakkelijk in uw tuin zaaien op een stukje geschoffelde grond. U heeft dan dezelfde zomer nog prachtig bloeiende goudsbloemen.

De plant is niet kieskeurig wat grondsoort betreft en behoeft weinig verzorging. Met zonnebloemen (Helianthus annuus) breng je de zomer in je tuin! Ze zijn niet alleen mooi, de zaden zijn ook een lekkernij voor jezelf of voor vogels. Maak het gedeelte van de tuin waar je de bloemen wilt zaaien onkruidvrij en schoffel de aarde goed door. Strooi het zaad losjes uit, zodat er genoeg ruimte tussen de zaden blijft.


Strooi hierna een dun laagje aarde over de zaadjes en geef de grond voorzichtig water zodat de zaadjes niet wegspoelen. Daarin werd een goudsbloem geplant. De liefde van de man zal zo groeien, bloeien en niet verwelken als de goudsbloem.


En wanneer een man een goudsbloemwortel in een violet zijden doekje bij zich droeg op het lichaam, zouden alle vrouwen hem lief en beminnenswaard vinden. Menu Zaaien gecontroleerd zaaien zaaien van eenjarigen zaaien , ter plekke zaaien , tweejarigen zaaien , vaste planten zaaien , koude bak (kweekbak, kweekkas) zaaien , in een zakje (deno-methode) zaaien , de voor en de nadelen zaaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts